Lover 45 nm i løpet av året

AMD-ingeniører med 300 mm-wafer fra Fab 36 og 200 mm-wafer fra AMD Fab 30.
Fortsatt på 65 nm: 300 mm-wafer fra Fab 36 og 200 mm-wafer fra Fab 30.
(Bilde: AMD Images)

AMD bekreftet nylig i en konferansesamtale at de første 45 nm-prosessorene blir tilgjengelig i løpet av 2. halvdel av 2008.

Dette er selvfølgelig noe mange ser frem til, men det allikevel ikke å stikke under en stol at selskapet kanskje er 6-12 måneder senere ute enn Intel, avhengig om den reelle tilgjengeligheten blir juli eller desember.

Ifølge Hector Ruiz er Fab 38 den første som settes i gang med masseproduksjonen. Han bekreftet også at selskapet har testversjoner som oppfattes som svært lovende rent ytelsesmessig.

Til sammenlikning har talsmenn for Intel ymtet frempå at de første 32 nm-produktene kanskje kan lanseres allerede mot slutten av dette året.

Dersom dette tilfeldigvis skulle bety at AMD tilgjengeliggjør 45 nm samtidig som Intel går over på 32 nm, trenger man ikke ha stor fantasi for å se hvordan dette vil se ut rent markedsføringsmessig - både den ene og den andre veien.

Så får vi håpe at "lansering i 2. halvdel 2008" betyr at man fortsatt befinner seg innenfor sommerperioden juli-august. AMD har kniven på strupen og må virkelig levere varene dette året, for ikke å bli helt akterutseilt teknologisk og ikke minst økonomisk.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen