Lover 100 GB på mobilen

Nokias presentasjon av sin nye N-serie i Amsterdam for ikke lenge siden var et fyrverkeri av teknologiske krumspring og nyskapninger. Det satses hardt på fremtiden hos den finske mobilprodusenten, og ifølge sjef for selskapets multimediemobiler Anssi Vanjoki har vi mye å glede oss til i årene som kommer.

Ifølge Vanjoki vil mobiltelefoner innen kort tid utstyres med minnekapasiteter på opp mot 100 GB. Dette er mye mer enn vi finner i dagens mp3-spillere og burde få produsentene av enhetene til å begynne å skjelve i buksene. Nokia ønsker nemlig at mobiltelefonen skal bli det eneste vi trenger.

- I fremtiden vil de aller fleste lytte til musikk på personlige enheter som de alltid har med seg. Når vi integrerer multimedia i enhetene lærer vi oss å bruke disse funksjonene på samme måte som vi lærte oss å prate i mobiltelefonen, forteller Vanjoki i et intervju med Svenska Dagbladet.

Det vil komme ulike løsninger når det gjelder lagringsmuligheter for eksempelvis musikk eller bilder. Dette kan liksågodt lagres på mobiltelefonen som være tilgjengelig over internett. Vanjoki mener internett i fremtiden vil spille en mye større rolle for mobilbruken enn det gjør i dag.

Han tror også at omtrent alle mobiltelefoner etter hvert vil ha innebygde digitalkameraer. Som følge av dette vil vi bruke kameraet hyppigere og ta flere bilder.

Nokia jobber nå med et nytt produktområde som ikke vil være tilkoblet mobilnettet. Vanjoki vil ikke avsløre noe mer rundt dette, men sier at det inkluderer produkter som vil være praktiske å bruke i hjemmet, bilen og på kontoret. Disse vil dukke opp senere i år.

Nokia vil i den nærmeste tiden hovedsakelig satse på den nye N-serien sin, og reklamebudsjettet er på svimlende en milliard kroner.

(Kilder: Dagbladet, SVD, NyTeknik)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen