Lover milliondusør for en kur mot alderdom
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Lover milliondusør for en kur mot alderdom

Vil noen klare å knekke alderdomskoden innen 2018?

«Who Wants to Live Forever?» sang den nå avdøde Queen-vokalisten Freddy Mercury i 1986. Nesten 30 år senere er tanken om livsforlengelse ikke lenger en helt utopisk tanke, skal vi tro forskerne som står bak Palo Alto Longevity Prize, skriver Tech Crunch.

Forskerkonkurransen går ut på «knekke koden» for alderdom, og finne metoder for å forlenge livet.

– Basert på de hurtige gjennombruddene innen biomedisin tror vi ikke spørsmålet er om vi kan knekke alderdomskoden, men når det vil skje, sier Keith Powers, sjef for Palo Alto Longevity Prize, til Tech Crunch.

Milliondusør

Konkurransen er todelt. En pengesum på 500 000 dollar (3,2 millioner kroner) går til vinneren av «Homoestatic Capacity Prize». Vinnerlaget blir de som først klarer å vise at de kan gjenopprette hjertefrekvensvariasjon i et aldrende pattedyr til nivået for en ung voksen.

Den andre prisen, «Longevity Demonstration Prize», har også 3,2 millioner kroner i potten. For å vinne disse pengene må forskningslaget demonstrere at de kan utvide livsløpet til et pattedyr med 50 prosent av det som anses å være normalt for dyret. Også her må en viss gjenopprettelse av homeostatisk kapasitet, som de kaller det, kunne demonstreres.

Forskerlagene kan registrere seg frem til 15. januar, 2015 hos Palo Alto Longevity Prize. Den første konkurransen stenger 15. juni, 2016, og den siste stenger 9. september, 2018. Så langt har 11 forsker-team, ett fra Tyskland og resten fra USA, registrert seg.

Ubegrensede midler fra Google

Aldersforskere og futurister som Tech Crunch har snakket med antyder at det på sikt kan være mulig å ikke bare stanse aldringsprosessen hos mennesker, men også reversere den. Riktignok setter forskningssjef Aubrey de Gray i SENS Research Foundation tidsskalaen for å kunne oppnå slike resultater et sted mellom 25- og 100 år frem i tid.

Vi har tidligere skrevet om Googles litt obskure helseprosjekt Calico, hvor de jobber med noen av de samme utfordringene med aldring. Ifølge Ray Kurzweil, som er rådgiver for Calico, er Google svært opptatt av å støtte forskning på dette området.

– Kurzweil spurte Larry [Page] og Sergey [Brin] (Google-gründerne, red.anm.) om hvor mye penger han hadde å rutte med, og de sa bare at skulle si ifra hvis han gikk tom for penger, så skulle de sende mer, forteller de Gray til Tech Crunch.

Han sier videre at med så mye økonomisk støtte til forskning på alderdom som det er nå, vil det også kunne skje raske fremskritt.

Har du et ønske om å kunne leve til du blir 150? Kommentér i forumet!

Det gjorde mus yngre - i oktober skal de prøve på mennesker:
Blod fra unge mennesker kan være løsningen »

(Kilde: Tech Crunch)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen