Lovende salg av 3G-telefoner

Telefonen NEC E606 er den minste og billigste av de to telefonene som for øyeblikket er tilgjengelig for UMTS-brukere i Europa. Det at telefonen har nådd salgstoppen i Sverige er for flere en overraskelse, og spådommer om at UMTS vil holde seg upopulært en god stund etter lansering ser ikke ut til å slå til.

Dette er faktorer som andre teleoperatører tar til etteretning og som kan påvirke når andre operatører åpner sine UMTS-nett. Telenor har blant annet hatt sitt nett klart i flere år og kun ventet på at teknologien og etterspørselen skulle være klar. Til tross for at det er få telefoner på markedet som støtter UMTS viser tall fra både Sverige og England at etterspørselen er der den skal være.

3 vil selv ikke gå ut med noen tall over abbonenter eller salg, men kan rapportere at en prisnedsettelse i England har ført til at selskapet nå får 15.000 nye abbonenter i uken. 3 som er eid av medieselskapet Hutchinson-Whampoa har åpnet UMTS-nett i Sverige, England og Italia. Flere land står på listen og selskapet har meldt om interesse for Norge. Allikevel vil trolig ikke Norge få UMTS før 2004, ifølge NetCom og Telenor som er de eneste i Norge med UMTS-konsesjon.


relaterte nyheter


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen