Lovende for mobilutgaven av Firefox

Er du blant de som har kuttet ut Internet Explorer til fordel for Mozilla Firefox på PC-en din, og som ønsker å gjøre det samme på mobilen, er dette en gladmelding. Mobilnettleseren, som har fått navnet Fennec - etter en liten rev med store ører som lever i Sahara -, scorer nemlig uvanlig høyt for en mobilnettleser å være, i en standard nettlesertest.
 
Mozilla hevder at Fennec vil være på markedet i god tid før 2010.
 
Acid3
Ifølge The Unwired scorer Fennec 88/100 på den såkalte Acid3-testen, noe som er ”imponerende for en mobilnettleser”. Dette er en test som vurderer hvor godt en nettleser takler ulike webstandarder, som for eksempel JavaScript, og en høy score betyr at nettleseren er ”god som gull”. En ”acid test” – syretest – ble nemlig hyppig brukt under gullrushet i California på midten av 1800-tallet, for å avgjøre om et metall virkelig var gull, ifølge Wikipedia

(Fortsettes.)

Mozilla Fennec - god som gull?
 
Mozillas Fennec vil i første omgang tilpasses Windows Mobile operativsystem. Det ryktes at det vil komme en alfaversjon av Fennec som kan lastes ned av brukere innen utgangen av året, ifølge Intomobile.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen