Test

Loud Enough to Raise the Dead

"Loud enough to raise the dead" er bandets andre full-lengder. Gjennombruddet kom kanskje først etter deres bidrag "Getaway" på "Gods of Thunder – A Norwegian Tribute To KISS" i fjor. Nå viser de at det satses videre på enkel og fengende rock’n roll.

Alternativ tekst mangler
Gutta på tur.

Vil vekke de døde

Carburetors minner mest om en blanding av en rekke norske hardrock-, punk- og boogierockband som Backstreet Girls, Turbonegro og Gluecifer for å nevne noen. Dessverre faller de noe igjennom rent produksjonsmessig, men kvaliteten på noen av låtene holder samme standard som de tidligere nevnte bandene. Tøffe gitarriff, rå vokal, til dels gode gitarsolopartier og et image som skremmer vannet av de fleste bestemødre gir bandet en mulig plass blant etablerte norske hardrockband.

Coveret taler ganske enkelt for at gutta skal vekke de døde med denne plata, og at de døde skal komme ferdig konsertklare med djeveltegn og begynne headbangingen. Det klarer de formodentlig ikke, men oppfordringen i tekstene om å leve livet på kanten kan kanskje føre enkelte mentale sjeler seks fot motsatt vei. Likevel klarte ikke undertegnede å føle dødsforakt i sin gamle Golf II under lytting på denne CD-en, og det kom nok av en noe tam trommelyd, lite stereobilde og enkelte partier hvor samspillet ikke sitter godt nok.

Life in the fast lane

Åpningslåta "Baptism of Fire" braker løs med et pompøst en-, to-, tre- og firestemt gitarspill som dessverre blir litt trøttende og ensformig. Andresporet "Lawless Country" er ei låt i god gammel Motörhead-stil og slik fortsetter det, heldigvis med noe variasjon, både i hardrocksjangeren og melodi. "Fast Lane" og "Whole Town is Shakin’" minner om riff nesten opp i Petter Baarli-klassen og hammondorgelet tillegger lydbildet noe bra på sistnevnte låt. Tempoet skrus opp igjen på "Throw Your Horns" og dette er kanskje skivas beste partylåt sammen med "Straight to Jail". Mot slutten blir man litt forundret over orgelintroduksjonen på "Waste My Time" hvor man nesten forventer at Ozzy skal brake løs med Mr. Crowley, men hvor det kommer en ny punklignende intro som ender i enda en rock’n’roll sang.

Konklusjon

Det er ingen revolusjon innen rock’n roll sjangeren The Carburetors disker opp med. Plata holder et greit nivå og kan høre hjemme på mangt et vorspiel. Likevel er det antagelig på konsert dette bandet viser hva det virkelig er godt for da produksjonen dessverre er litt slett.

The Carburetors Loud Enough To Raise The Dead   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen