Løser overklokkingsproblem

Vi skrev tidligere at det var et problem ved overklokking på Core i7 og X58. Det var umulig å kjøre spenningen på prosessoren og minnet uavhengig av hverandre, noe som knuste forhåpningene til Nehalem verden rundt.

Produsentene bidrar

Det var kun de første revisjonene av X58-brikkene som kom med synkronisert spenning til prosessoren og minnet. Nå har produsentene fått nye revisjoner og har da tilgang til å separere spenningen. Det betyr at du kan kjøre spenningen på minnet ditt opp over 1,65 V, uten å tenke på at prosessoren din ikke klarer mer.

Lettere overklokking

Dette vil gjøre overklokkingen lettere for alle, ikke bare entusiastene. Man slipper da problemet med å brenne en splitter ny prosessor ved bruk av entusiast-minne som krever 1,8 V og oppover. Det er også kjekt å huske at Nehalem har en øvre grense på 1,65 V og dersom du passerer grensen vil den ikke starte.

Vær på vakt

De fleste hovedkortprodusentene vil mest sannsylig separere spennings-synkroniseringen, slik at man kan stille spenningen til prosessor og minnet uavhengig av hverandre. Det er dog ingen grunn til å puste lettet ut enda, da det er opp til hver enkelt produsent om de ønsker å gjøre dette. Ikke bli overrasket dersom du får deg et hovedkort som benytter seg av denne synkroniseringen.

Nehalem blir lansert fjerde kvartal i år.

(Kilde: Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen