Lopper deg på SMS-opplysning

Det finnes en rekke aktører som tilbyr nummeropplysning på SMS i Norge. En slik tjeneste går ut på at du skriver ”TLF” pluss navn eller nummer og sender en tekstmelding til et firesifret nummer. Til svar for du opplysninger som navn, nummer og adresse, hvis personen eller selskapet finnes i tjenestedatabasen.
 
Blant de mest kjente aktørene finner vi Telenor, Netcom, 1881 og Aspiro, men alle disse selskapene tar seg bedre betalt for nummeropplysning enn den nye aktøren TLF2008, ifølge Aftenposten.
 
1 krone per SMS
Det nye aktøren TLF2008 drives av selskapet Brighpoint Norway, som er den største leverandøren av mobiltelefoner i Norge. Med denne tjenesten kan du få nummeropplysning på SMS for én krone. Hos 1881, Telenor og Netcom må du til sammenligning betale 9 kroner per SMS.
 
Verst i klassen er likevel Aspiro AS, som krever hele 12 kroner per svar når du sender et navn eller nummer til 1985. Det er altså 12 ganger så mye som om du hadde brukt TLF2008 i stedet. Du ville sannsynligvis også fått det samme resultatet, ifølge Aftenpostens test.
 
Synes du nummeropplysning på SMS er for dyrt? Skriv din kommentar nederst på siden.
 
Ingen god grunn til høy pris
Administrerende direktør Jan Gunnar Næss i Brighpoint Norway mener at det ikke finnes noen gode grunner til å ta seg overbetalt for en slik nummeropplysningstjeneste.
 
- Det er vel heller et spørsmål om hvorfor de andre tar så mye for tjenesten. Det er en relativt enkel operasjon, så aktørene har rimelig store marginer, sier Næss til Aftenposten.
 
Fra og med neste måned må du imidlertid nødt til å registrere deg for å bruke tjenesten TLF2008. Dette er ifølge Næss på grunn av at resultatene du får tilbake skal være tilpasset mobilen du bruker.
 
PT vil presse prisene ned
Post- og Teletilsynet (PT) har engasjert seg i denne saken, og sier til avisen at de håper den nye tjenesten vil presse ned prisene hos de øvrige aktørene. Willy Jensen, direktør i PT, er en tilhenger av økt konkurranse på dette området.
 
- Vi har vært rimelig skuffet over at det ikke har oppstått god nok konkurranse på dette området. Vi trodde at fristillelsen ville føre til bedre kvalitet og lavere pris. Kvaliteten har blitt bedre, men prisene har dessverre bare økt, sier Jensen.

Han ser derfor positivt på at TLF2008 tilbyr rimeligere nummeropplysning.
 
- Jeg håper det kan presse ned prisene hos de andre aktørene. Men dette avhenger også av om mange nok bruker den nye konkurrenten, avslutter Jensen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen