"Lønsj" fikk 9,1 millioner

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spillefilmkompaniet 4 1/2 får 9,1 millioner kroner i tilskudd fra Norsk filmfond til spillefilmen "Lønsj", etter manus av Per Schreiner med Eva Sørhaug på regi.

Kjente skuespillere

Lønsj er en sterkt karakterdrevet historie med ulike plot som veves inn i hverandre. Produsent Håkon Øverås er i dialog med Maria Bonnevie, Ane Dahl Torp, Annecke von der Lippe, Sven Nordin, Bjørn Floberg, Nicolai Kleve Broch og Aksel Hennie om sentrale roller i filmen.

- Lønsj er et særegent prosjekt med en spennende kombinasjon av kreative krefter, både foran og bak kamera. Per Schreiners underfundige situasjoner, krysset med debutant Eva Sørhaugs utadvendte energi og produsent Håkon Øverås’ erfaring danner en helhet som kan bli både kunsternisk interessant – og publikumsvennlig, sier drama- og langfilmkonsulent i Norsk filmfond, Ivar Køhn, på Norsk filmfonds nettsted.

Måkeskitt med konsekvenser

Christer får måkeskitt på jakken sin, og dette er starten på en handlingsrekke som får konsekvenser for mange. For når han vasker den i nabogårdens fellesvaskeri oppdager han at han har lagt pengene til husleien i jakka, og desperat kobler han ut hovedsikringen for å få maskinen til å stoppe. Når den geskjeftige Kildahl skrur på igjen, har dessverre Farsethås i leiligheten over på egen hånd begynt å rote i sitt eget sikringsskap, og han faller død om. I løpet av noen uker fører alt dette til at beboerne i bygården må gjøre valg om å endre livene sine. Eller velge å la være.

Lønsj har antatt premiere 8. februar 2008.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen