Lønnsom kamp mot spam

Lønnsom kamp mot spam

Alle hater spam (bortsett fra de som driver med det), men amerikaneren Daniel Balsam går andre veier enn de fleste i kampen mot uønsket e-post.

I sin tidligere jobb som markedsfører fikk Balsam store mengder med spam, men i stedet for å gjøre som alle andre, nemlig å slette søppelet eller å installere spamfilter i e-postprogrammet sitt, valgte å snu kampen på hodet.

Balsam avsluttet karieren som markedsfører, fullførte deretter jussstudie, og har nå sitt levebrød av å saksøke spammere. Han har i den forbindelse lansert nettsiden danhatesspam.com.

Balsam skal ha vunnet såpass mange rettsaker mot spammere at han kan leve godt av det – han skal ha tjent over én million dollar både på rettsavgjørelser og på forlik som er blitt inngått med selskaper som driver med spam som en del av sin markesføring. Han har for det meste saksøkt bedrifter som bryter en antispamlov i California.

Kyniske metoder?

Mange mener Balsam tar denne hatkampanjen litt for langt. Noen av kritikerne hevder han mer eller mindre tvinger flere bedrifter til å gå til en dyr rettsak, i stedet for at de betaler en forholdsvis liten sum i et forlik. Det er også blitt avslørt at Balsam har over hundre e-postkonti, og skal angivelig bruke disse som "fluepapir" for spam.

(Kilde: Seattle pi)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen