Longhorn Server i andre halvdel 2007

[object HTMLTextAreaElement]
Longhorn Server vil være tilpasset kommunikasjon med Windows Vista. (Klikk på bildet for å vise i original størrelse)

Det var på Microsofts Management Summit på tirsdag at selskapet avdekket mer om lanseringstidspunktet for den kommende serverversjonen. På konferansen understreket Bob Muglia, visepresident for servere og verktøy, at "Windows Vista vil være den sikreste versjonen av Windows vi noensinne har sluppet."

Selskapet lager også nye versjoner av deres Operations Manager og System Management Center for bruk sammen med Windows Vista. Etter planen skal Windows Vista være klart for hjemmebrukere tidlig neste år, mens bedriftsversjonen kommer før årsskiftet.

Dersom bedrifter ønsker å utnytte en del av management-mulighetene i Windows Vista, må IT-avdelingene investere i ekstra programvare. Blant annet vil Vista-egenskapen Network Access Protection kreve System Management Server og Longhorn Server.

I løpet av året vil Microsoft lansere sin nye kommandolinje, kalt Microsoft PowerShell. Ifølge Muglia vil det bli enkelt å kontrollere grupper av datamaskiner fra den nye kommandolinjen. En fiffig egenskap er såkalte "hva om"- og "valider"-kommandoer, som kan vise administratorer hva som er de forventede resultatene av å kjøre en kommando.

Muglia avslørte også hvordan det blir mulig å forby blant annet bruk av USB-minnepinner eller -disker ved hjelp av policy i Windows Vista.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen