Longhorn med ny arkitektur

Windows Longhorn

Neste Windows-versjon, med kodenavnet Longhorn, har ikke bare masse nye funksjoner, arkitekturen blir også en helt annen i forhold til Windows XP. Den blir delt opp i moduler som skal først og fremst forenkle implementering og bruk av systemet. Dette er egentlig ikke noe nytt, men Microsoft har i det siste kastes et bedre lys på hva dette innebærer.

Microsoft skal forresten ha bekreftet på WinHEC-messen i denne uken at klient-versjonen blir lansert i midten av 2006 og server-versjonen i 2007.

I stedet for at brukere kan velge imellom flere forskjellig Windows-varianter, skal man med Longhorn kunne velge forskjellige enkeltkomponenter (moduler). Det er ikke snakk om programvareobjekter men separate moduler. Komponentene blir gruppert etter hva slags oppgaver de har.

Mesteparten (95%) av systemet skal utgjøre en kjerne (grunn-modul) som blir felles for alle Longhorn-versjoner. Fordelene med modulisering skal være ganske mange, blant annet følgende:

  • Enklere å teste
    Det skal blir enklere å teste systemet.

  • Språk-uavhengig kjerne
    Når dagens Windows-versjoner blir oversatt til andre språk, blir disse bygget oppå den engelske. Dette fører til masse overflødig kode. Longhorn-kjernen derimot er uavhengig av språk. Dette gjør at en oversatt Windows blir like "ren" som originalen.

  • Enklere å oppdatere
    I dag må man laste ned ulike oppdateringer (Service Pack) for ulike språk-varianter av Windows. For Longhorn trenger man kun én oppdatering for alle varianter.

(Kilde: Microsoft Watch)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen