Longhorn med krevende grafikk

Windows Longhorn

Neste Windows-versjon etter Windows XP, foreløpig med kodenavnet Longhorn, har såpass kraftige trediminsjonelle effekter på skrivebordet at kun de kraftigste grafikkortene vil klare effektene. Det betyr ikke at Longhorn ikke vil fungere, men at du vil ikke oppleve 3D-effektene. Skjermbildet vil se ut som det gjør i dag i Windows 2000.

Brukere skal kunne velge imellom tre forskjellige brukergrensesnitt alt etter hva slags grafikkort de har i PCen:

  1. Aero Glass
    Dette er toppmodellen med kraftige 3D-effekter. Dette grensesnittet vil kreve et "high-end" grafikkort med minimum 64 MB minne, helst 128 MB. I tillegg vil det kreve DirectX 9.0-støtte, AGP 4X for eksterne grafikkort pluss en spesiell Longhorn-grafikkdriver.

  2. Aero
    Her vil man også oppleve fin grafikk, men ikke 3D-effekter med full tyngde. Krever grafikkort med 32 MB minne. Denne vil også kreve DirectX 9.0-støtte, AGP 4X og en spesiell Longhorn-grafikkdriver.

  3. Klassisk Windows 2000 grensesnitt
    PCer uten kraftige grafikkort vil få et skrivebord som ser ut som Windows 2000.

Microsoft mener de fleste nye PCer som selges når Longhorn blir lansert om to år, vil ha såpass kraftige grafikkort når den tiden kommer, at de vil som regel klare kravene til Aero Glass eller i hvert fall Aero. Peter Glaskowsky, som driver med uavhengige analyser av teknologier, er enig med Microsoft.

Les mer om Windows Longhorn i vår guide.

(Kilde: news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen