Longhorn får utvidet grensesnitt

Longhorn

Microsoft driver nå utvikling av såkalte "Natural User Interface" (NUI)-teknologier, som innebærer blant annet at PC-en kan gjenkjenne tale på ulike språk, forstå håndskrift og tegnspråk. Med andre ord, brukeren vil kunne kommuniserer med PC-en på langt flere måter enn kun via mus og tastatur. Det finnes allerede PC-er som gjør dette, men disse er som regel server-baserte, ikke klient-baserte. Med Windows Longhorn vil også vanlige brukere få denne muligheten, hvis alt går etter planen.

Det er Microsofts "Natural Interactive Services Division" (ISD) som driver utviklingen av NUI-teknologiene som skal debutere i Windows Longhorn..

Windows XP har allerede en talefunksjon via Office XP (se artikkel nummer 306901), men denne funksjonet er begrenset.

Hensikten med NUI, skal ifølge Kai-Fu Lee som leder prosjektet, ikke å erstatte nåværende grafiske grensesnittet (GUI) i Windows, men å komme som et tillegg. Brukere skal både kunne bruke mus og tastatur, og snakke til PC-en på ulike språk også tegnspråk. For å få dette til utvikler Microsoft en grunnmur, som skal være felles for mange produkter, og prosjektet skal først realiseres i Windows Longhorn.

(Kilde: Microsoft Watch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen