Longhorn beta klar neste år

WinHEC konferansen i Seattle, skal Bill Gates ha lovet en betaversjon av Longhorn, den neste Windows-versjon etter Windows XP, allerede til neste år.

Longhorn
Microsoft driver nå med utvikling av Longhorn og den største utfordringen er sikkerhet. Bill Gates demonstrerte den ferskeste alpha-versjonen av Longhorn på WinHEC-konferansen.

Han viste også frem teknologien Universal Plug and Play (UpnP), som skal gjøre det enklere å knytte Windows-baserte enheter til nettverk. Meningen er å bruke denne teknologien i en enhetsprofil som skal støtte webtjenester, som skal blant annet føre til enklere bruk av trådløse enheter i et nettverk. Utfordringen her skal igjen være sikkerhet.

Windows XP SP2
På WinHEC-konferansen kunne Microsoft ikke bekrefte noen lanseringsdato for Service Pack 2 for Windows XP, men dette vil trolig skje i juli eller eventuelt senere. I SP2 skal Microsoft visstnok ta sikkerhet på alvor.

Det skal blant annet være tatt i bruk nye teknologier mot hackere, som skal innebære at sikkerheten blir integrert i maskinvaren og dette skal støttes av prosessorer fra både Intel og AMD. Dette minner litt om det meget omstridte sikkerhetskonseptet Next Generation Secure Computing Base (NGSCB), men om dette er samme systemet er usikkert. Les mer om NGSCB i vår artikkel om Longhorn.

Windows Server 2003 SP1
Videre planlegger Microsoft lansering av SP1 for Windows Server 2003 i andre halvdel av 2004, og den skal også få en ny oppdatering før Longhorn-lansering.

(Kilde: crn.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen