Lonely Heart Killers

Filmen er basert på den sanne historien om Raymond Fernandez (Jared Leto – ”Requiem for a Dream”) og Martha Beck (Salma Hayek – ”Frida”) som reiste USA rundt for å svindle ensomme og kjærlighetssugne kvinner på 1940-tallet. Martha utga seg for å være Raymonds bror, men egentlig er de elskere. Fernandez er en Don Juan; han skriver poetiske brev, lar damene forelske seg i ham, for deretter å stikke av med pengene deres. Politimannen Elmer Robinson (John Travolta – ”Pulp Fiction”) rykker ut på oppdrag i det som ser ut som et opplagt selvmord, men han aner at noe er galt, og dermed er jakten på svindlerne i gang.

Se større versjon og flere bilder
John Travolta legger ut på svindeljakt.

Film om sin egen bestefar

Det mest oppsiktsvekkende ved filmen er at regissør Todd Robinson har laget en film om sin egen bestefar, politimannen Elmer Robinson. Kona til Elmer Robinson tok selvmord uten at noen egentlig visste hvorfor. Dette er en vesentlig del av filmen. Robinson setter i gang en slags personlig vendetta mot Martha og Fernandez, og dette er noe av svakheten ved ”Lonely Heart Killers”.

Hvorfor Robinson skulle legge hele sin sjel i fange svindlerne, er ikke helt lett å fa tak på. Ja, noen av damene som blir lurt opp i stry, tar selvmord. Men noen direkte sammenheng med konas selvmord er det ikke. I og med at filmen er basert på en sann historie, må man gå god for at dette virkelig skjedde. Problemet er bare at regissør Robinson ikke klarer å kommunisere dette på en god måte.

God skildring

Martha og Raymond har et noe spesielt forhold; de er elskere, og utvilsomt forelsket i hverandre. Samtidig fortsetter de sitt svindeltokt. Martha gråter sine bitre tårer mens Raymond hygger seg i halmen med damer, og hun må høre hennes elskede si at han elsker dem. Martha vil ha barn, mens for Raymond er derimot pengene det viktigste. Dette forholdet mellom disse to spesielle personlighetene, er godt skildret. Raymond Fernandez er et godt eksempel på et menneske som har vanskeligheter med å binde seg. Han slites mellom to ting; den han elsker og jakten på penger. Til slutt går det fryktelig galt; det er ikke få som må bøte med livet i møtet med de to. Martha Beck og Raymond Fernandez ble dømt for tre drap, men var mistenkt for over 20. De ble begge henrettet i den elektriske stol.

Se større versjon og flere bilder
Mange flinke skuespillere, men Salma Hayek gjør det spesielt bra.

Det er et stjernelag av skuespillere i Lonely Heart Killers, og både Salma Hayek, John Travolta og Jared Leto gjør alle glimrende tolkninger. Det samme gjør James Gandolfini (”Sopranos”) i rollen som Elmer Robinsons kompanjong.

Konklusjon

Lonely Heart Killers er film som både er interessant og ikke minst godt skildret. Dessverre trekker det ned at Elmer Robinsons handlinger ikke blir så lett forstått. Det er vanskelig å se hvorfor han gjør som han gjør. Flere sterke scener (les: bestialske drap) vekker kanskje avsky hos mange, men det gjør bare filmen enda bedre. Skuespillerne imponerer; og litt ekstra skryt fortjener Salma Hayek i rollen som Martha Beck.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen