London kan få gratis WiFi

Foto: David Iliff

London kan få gratis WiFi

Virgin Media vil formidle digital livsstil til alle.

Virgin Media ønsker å tilby gratis WiFi til alle i London. Hvis du planlegger å reise til OL i London neste år, kan det med andre ord hende at du vil få fri tilgang til Internett under ditt opphold.

Selskapet er for tiden i forhandlinger med byrådet i den britiske hovedstaden, og håper å påbegynne prosjektet i den nærmeste fremtid. Den frie adgangen vil ha en hastighet på kun 0,5 Mb/s, mens bredbåndskunder hos Virgin kan surfe med en hastighet på 10 Mb/s.

Det kan dermed se ut til at Virgin Media prøver å konkurrere med British Telecoms eksisterende Openzone-nettverk, hvor man må betale seks pund for trådløs tilgang i 1,5 time hvis man ikke er kunde.

Billig etablering

Sjef i Virgin Media, Neil Berkett, hevder at etableringen av det nye trådløse nettverket vil koste bare noen få millioner pund. Den lave kostnaden kan forklares ved at Virgin vil utnytte sin allerede eksisterende infrastruktur i London – som først og fremst er et nettverk av bokser tilknyttet deres kabel-TV-tjeneste.

Ifølge Berkett klarer ikke det nåværende 3G-nettet å oppfylle folks behov for rask tilgang til mobil data, og at det kommer til å ta noen år før 4G tar over.

– Det er en stigende kløft mellom forbrukernes behov for data utenfor hjemmet og det de kan få med 3G, sier Berkett.

Satsning før OL

Bystyret i London har fra før besluttet at 120 undergrunnsstasjoner skal bli utstyrt med trådløst Internett innen OL i 2012. Dette prosjektet har støtt på problemer ettersom det underjordiske jernbanenettet er foreldet.

Borgermester Boris Johnson har tidligere uttalt at London skal tilby trådløst Internett ved "hver lyktestolpe og bussholdeplass," og nå ser det ut til at dette kan bli til virkelighet, men da i regi av Virgin Media og ikke myndighetene.

I Norge har vi liknende tjenester som for eksempel Trådløse Trondheim – hvor brukere kan logge seg gratis inn på det trådløse nettverket på utvalgte steder i byen.

(Kilde: The Telegraph)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen