London-politiets uniformer blir snart utstyrt med kameraer
Teknofil

London-politiets uniformer blir snart utstyrt med kameraer

Vil filme «alt» og lagre dataen i én måned.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Politiet i London vil snart få sine uniformer utstyrt med kameraer, slik at de kan filme alt som skjer i hverdagen deres. 

I første omgang vil 500 kameraer deles ut til politibetjenter i 10 av Londons bydeler, i tillegg til at alle politibetjenter som lærer seg å bruke skytevåpen også skal ha hvert sitt eksemplar på uniformene sine. 

Lagres i én måned

Kameraet skal sitte på framsiden av uniformen, og festes høyt oppe på brystet. Opptakene fra kameraet vil lagres på en sentral database, hvor de blir liggende i én måned, før de automatisk slettes. Opptakene skal også kunne brukes som bevis i avhør og rettssaker.

Politikommissæren Sir Bernard Hogan-Howe har stor tro på det nye prosjektet: 

– Vår erfaring med kamerabruk er at det er større sjanse at folk sier seg skyldige hvis de vet at vi har fanget hendelsen på film. Dette setter fart på rettferdigheten, setter de skyldige raskere i fengsel og beskytter potensielle ofre fortere.

Hogan-Howe peker også på at kameraene vil kunne beskytte politiet i tilfelle de blir beskyldt for å ha handlet uaktsomt, eller gjort noe galt. Da vil kameraene kunne brukes som bevis, hvor de kan se igjennom videoene og se om politibetjenten oppførte seg korrekt.

– Gjør alle til mistenkte 

Naturlig nok har mange stilt seg særs kritiske til at politibetjenter vil filme alt de gjør, blant annet Jack Hart fra The Freedom Association. Til BBC sier han at han mener det nye politiprosjektet vil gjøre at alle blir potensielle mistenkte. Han stiller seg også svært skeptisk å bruke videomaterialet som det eneste bevis i rettssaker, ettersom hver enkelt politibetjent selv bestemmer når kameraet skal skrus på eller ikke. 

Synes du norske politibetjenter også bør utstyres med slike kameraer? Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet nedenfor.

For to år siden stilte vi oss positive til overvåkning på nett: 
Tre av fire nordmenn ønsket sterkere Internett-kontroll »

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen