Lømorks Foto stenger dørene

Vi skulle inn på Lømorks Foto og handle litt, men slapp ikke inn. En av de ansatte fortalte oss at de stenger dørene for godt. Dersom du har levert inn bilder der, kan de hentes i dag mellom 16:00 og 18:00, men all annen aktivitet er stoppet.

Lømorks Foto har vært her i 25 år, og før internettbutikkene overtok lavprismarkedet var det dit man gikk for å få gode priser.

Alternativ tekst mangler
1. etasje hos Lømorks Foto

Dessverre er det for mange som bruker butikkene til å stille spørsmål og klå på utstyret, og så handler de hos nettbutikkene etterpå. Det gjør det svært vanskelig for de tradisjonelle fotohandlerne å overleve i et presset marked.

Lømorks foto er konkurs etter begjæring fra Kemneren, og konkursboet er kjøpt av FotoVideo. Siden de kun har kjøpt konkursboet, og ikke selve bedriften, vil eksisterende kunder av Lømorks Foto ikke kunne henvende seg til FotoVideo med reklamasjoner. Men norsk kjøpslov sier at i slike tilfeller overtar importøren ansvaret for reklamasjoner, så dere vil kunne gå rett til importør for slike henvendelser.

FotoVideo er en av få fotobutikker i sterk vekst om dagen, og er i ferd med å vokse ut av sine lokaler i Møllergata, bare et kvartal fra Lømorks foto. 1. mars 2007 overtar de lokalene til Vinmonopolet i Møllergata, og får da 500 kvadratmeter butikklokale til rådighet, sier Roar Sandvik i FotoVideo.

Vil vil se stadig færre fotobutikker i tiden framover. I byer som Oslo vil det alltid være rene fotohandlere igjen, men på mindre steder vil det bli vanskeligere og vanskeligere å finne en butikk der du kan få informasjon og prøve kameraer før du kjøper, og det er et tap for bransjen og for kundene.

Lømorks Foto vil bli savnet.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen