Lommevideo fra Sony

Markedet for bærbare DVD-spillere har vokst kraftig det siste året. Små produsenter som selger billig har gjort dette prismessig aktuelt for mannen i gata, noe som merkes på salgsstatistikken. Nå tar Sony opp kampen med de mindre produsentene ved å vise hva deres designere og teknikere kan få til.

Den lille "discmannen" med 3,5 tommers skjerm skal etter Sonys planer sjarmere den jevne filmelsker i senk, og det er ingen tvil om at dette er et objekt som er verdt å briefe med. Enheten har fått det noe kryptiske navnet PCVA-HVP20, har en vekt på omtrent 300 gram, og måler opp som en god håndfull. Mer eksakt er dimensjonene på 8,4 cm i bredden, 12 cm i høyden og vel 2,8 cm i dybden.

HVP20 stiller seg nok litt i et særeget segment, ved at den er en bærbar MP3-spiller med film-funksjonalitet. Til rådighet har man en 20 GB harddisk som man kan laste inn filmer på. Filformatene som støttes er AVI, WMA, MPEG1 og MPEG2. Den nye MPEG4-standardene nevnes det merkelig nok ikke noe om. Filene blir overført fra data til enhet ved hjelp av USB 2.0, som gir betydelig raskere overføring enn den mer ordinære 1.0-standarden.

HVP20 vil etter all sannsynlighet komme til Japan i slutten av november. Også interesserte i USA og Europa har naturligvis den lille sjarmøren på sin ønskeliste. Sony kan imidlertid ikke love noe per i dag, og trolig avhenger videre lansering av om hvordan salget arter seg i Japan. Pris er ikke oppgitt.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen