Lommevennlig HD-kamera

HD-videokameraer blir stadig mindre. Riktignok har alle de seriøse produsentene aversjoner mot å gjøre dem for små, siden det vil gå hardt utover bildekvaliteten. Men de finner stadig nye måter å redusere størrelsen på, uten at optikk og bildebrikker blir dårligere.

JVC har sluppet Everio GZ-X900. Som ikke er større enn et litt stort kompaktkamera, og bør få plass i en jakkelomme. Det har opp video i AVCHD-format til SDHC minnekort.

Lommevennlig størrelse og fasong.
Lommevennlig størrelse og fasong på JVC GZ-X900.

For å kunne gjøre det så lite, er det naturligvis ingen elektronisk søker. Du har bare skjermen tilgjengelig til dette formålet, noe som er ganske vanlig i dag. Kameraet har 5x zoom, noe som er lite på et videokamera i dag, men siden kameraet ikke ser ut til å bildestabilisator, trenger du egentlig ikke noe mer. Du ville ikke klare å holde det stille. Bildebrikken er en av de største du finner i noe videokamera for amatørmarkedet. Den er på 1/2,33 tomme, altså den samme størrelsen som i mange kompaktkameraer. Større brikke gir normalt høyere bildekvalitet, så dette lover bra.

På bildesiden ser kameraet spennende ut. Du kan ta opp video i ekstreme hastigheter, og spille dem av i langsom kino. Inntil 500 bilder pr. sekund (i lav oppløsning), og 10x avspillingstiden er mulig. Du kan ta stillbilder med ekte oppløsning på 9 megapiksler. Dersom du filmer, og det dukker opp et spennende motiv du vil fotografere, kan du ta stillbilder med opptil 5 megapiksler uten å avbryte filmingen.

Hele herligheten veier under 300g inkludert batteri og minnekort (Takk, JVC, for at dere oppgir reell vekt. Det setter vi stor pris på). Til gjengjeld blir kiloprisen desto høyere. Forventet markedspris er oppgitt til 9990,- kroner når det kommer i salg i juni.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen