Lommesurfbrett for nettavhengige


Er du avhengig av å være på Internett hele tiden, så er kanskje Pocket Surfer2 noe for deg. Med denne kan du laste ned nettsider i et imponerende tempo. Årsaken er at nettleseren henter sidene via en server som tilrettelegger innholdet for mobil nedlasting.

I praksis betyr det at du kan laste ned og lese nettsider som ser ut nettopp slik du er vant til å se dem på en PC, men at du må klare deg uten en del funksjoner som er tyngre å laste. Det gjelder blant annet bevegelige bilder og lyd. 


Blass skjerm
Bildene du finner på lommesurferens hjemmesider får det til å se ut som om skjermen er like skarp og klar som det vi er blitt vant til fra nyere mobil- eller PC-skjermer. Men disse bildene er manipulert. 
I virkeligheten minner det langt mer om de aller første LCD-fargeskjermene, med dårlig kontrast og blasse farger. 

Men som verktøy for å surfe nettsider har lommesurferen sine sterke sider. Nettleseren på serveren er Microsoft Internet Explorer 6.0, og leseren har støtte for Java. Ingen av de øvrige nettleserne vi har kjørt på mobiltelefonen støtter påloggingsapplikasjonen til Sparebank1 (Java). Med Pocket Surfer2 gikk påloggingen smertefritt. 

"Gratis"
Hensikten med Pocket Surfer er at den skal være gratis å bruke. Det mener produsenten å kunne få til ved å gjøre avtaler med mobiloperatørene. I følge Derek Kopke i Pocket Surfer, skal flere europeiske mobiloperatører ha vist interesse for konseptet. Så langt er det uklart om det vil bli gjort noen fremstøt mot det norske markedet.

Nettsurferen har innbygget plass til SIM-kort, men kan ikke brukes til tale. Den støtter heller ikke 3G, men komprimering på servernivå gjør at du kan hente opp de fleste nettsider via GPRS på under 7 sekunder. 


Derek Kopke i Pocket Surfer lot oss prøvekjøre Pocket Surfer2

Det betyr at du overfører nokså beskjedne mengder data, og når dingsen ikke støtter verken lyd- eller videostreaming er det ingen fare for at utbredt lommesurfing skal få mobilnettene til å knele. Ved å selge lommesurferen med et dataabonnement som gir fri tilgang til nettsurf i ett år, er det mulig for operatørene å tjene penger på dingsen uten at prisen blir for høy, hevder Kopke. I England selges løsningen for 179,98 pund (for tiden om lag 1875 kroner). 

Tommeltaster
Pocket Surfer2 har et tastatur som minner om det Motorola først presenterte på Razr. Tastene er frest ut i en tynn metallplate. Tastaturet har qwerty-utforming, med en del tilleggstaster som fungerer som snarveier. Selv kaller produsenten dette for et tommel-tastatur. 

GPS
Om mangelen på lyd og video er en nedtur, så har nettsurferen sine gode sider også. I tillegg til at du kan surfe på nett, så kan du også navigere med den innbygde GPS-en. 

Pocket Surfer2 kan brukes i 5 timer på en lading (5 døgn i standby). Vekten er 174 gram, og målene for øvrig: 152x75x15 mm. Den glir med andre ord greit ned i en jakkelomme.

Vi liker ideen med gratis surfing på nettet, men syntes musepekeren på dette apparatet var litt tungstyrt. Tastene er heller ikke særlig gode, og for å bla raskt nedover sidene måtte vi holde både shift og piltast inne samtidig. Det er heller ikke særlig hjelp i at du kan surfe til Youtube, når du ikke kan se filmklippene som ligger der.

Men lommesurferen er rimelig, og benytter du deg av nettbaserte tjenester for kalender, epost, blogg og liknende har den ganske sikkert sin misjon.

Les også:

- Gjør mobilen til WLAN-ruter
- Pek, zoom og surf
- Flere kvinner surfer mobilt

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen