Lommekniv med minnepinne

Selskapet Victorinox har lansert Victorinox Secure, en ny supersikker minnepinne som kommer med henholdsvis 8 GB, 16 GB og 32 GB lagringsplass.

Minnepinnen inkluderer blant annet muligheten for identifisering med fingeravtrykk, varmesensor og selvdestruerende mekanisme. Minnepinnen skal ifølge produsenten ødelegge seg selv dersom noen prøver å åpne minnepinnen med makt, men avslører ikke detaljene rundt denne mekanismen.

Det finnes flere minnepinner som inkluderer sikkerhetsfunksjoner, eksempelvis Sandisk Cruzer og Kingston Technology Datatraveler Vault Privacy USB, men Victorinox mener denne minnepinnen skal være en av de sikreste.

Under en demonstrasjon i London skal flere profesjonelle hackere ha fått tilbud om 150 000 USD, dersom noen av dem kunne klare å få tilgang til data på denne minnepinnen. Ifølge nettstedet pcworld.com skal ingen av dem har klart dette.

Viderer bruker Victorinox Secure Advanced Encryption Standard 256 kryptering for ekstra beskyttelse, pluss en egen proprietære sikkerhetsbrikke. Blant andre funksjoner i minnepinnen er et lite LED-basert lys, og flere mer eller mindre vanlige verktøy som en lommekniv har.

Les mer om Victorinox Secure på victorinox.com.

Tilgjengelighet og pris

Victorinox Secure ble lansert torsdag i forrige uke, men det er uklart om eller når den blir lagervare i norske butikker. Minnepinnen har en prisantydning som ligger på rundt 75 til 270 USD.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen