Lommekamera med Wi-Fi fra Kodak

Se større bilder i produktguiden

Wi-Fi
Da Nikon for under ett år siden lanserte muligheten for Wi-Fi-kommunikasjon rett fra kameraet åpnet dette nye muligheter for kommunikasjon fra fotografen til omverdenen. Ulempen for oss vanlige brukere var at løsningen kostet den bedre delen av en månedslønn, og kun fungerte på de profesjonelle speilreflekskameraene.

For privatmarkedet
Nå har Kodak lansert et kamera som gjør denne teknologien tilgjengelig for alle som ønsker det. Kodak EasyShare-One har plass til et lite Wi-Fi-kort i SD-format som gir muligheten til å kommunisere med trådløse nett, videre å kunne sende bildene via e-post til hvor som helst i verden. Jeg tror jeg hadde blitt bekymret hvis jeg var postkortprodusent.

Med Wi-Fi i begge enheter kan kameraet også kommunisere direkte med Kodak Easyshare Printer Dock Plus. Se egen omtale av denne muligheten her.

Se større bilder i produktguiden

Stor skjerm
Den andre store nyheten med dette kameraet er at den har en 3” vridbar skjerm, en funksjon som tidligere har vært forbeholdt større kameraer. Vi har ikke sett kameraer i lommeformat med så stor skjerm før, og vridbar skjerm på så små kameraer hører også til sjeldenhetene. Fordelen er selvfølgelig at du kan ta bilder i vanskelige vinkler eller vende den vekk fra lys som gjør det vanskelig å se bildet på skjermen. Siden den i tillegg er trykkfølsom, blir navigering i menyer også mye enklere. Skjermen har en oppløsning på 230000 punkter, som gir potensial for visning i høy kvalitet, og høy brukervennlighet på menyer.

Kameraet har 4 megapiksler og 3x optisk zoom. Det er muligheter for å ta opp video i 640x480 med 30 bilder i sekundet så lenge det er plass i minnet. Det har innebygget plass til to SD-kort, en plass til Wi-Fi-kortet og en til et vanlig minnekort. Det er innebygget 256 MB i kameraet, som er ment å bruke til å lagre favorittbilder. Hvis du tar en kikk i produktguiden vår, vil du også se kameraets øvrige spesifikasjoner. De er stort sett midt på treet, og stikker seg ikke ut i noen retning.

Ulemper
Men er det så noen ulemper med denne løsningen? Vi har ikke sett noen pris på det ennå, så vi tør ikke si verken hva kameraet eller Wi-Fi-kortet koster. Men siden dette er rettet mot privatmarkedet vil det neppe være avskrekkende. Det vi er mer bekymret for er levetiden på batteriet med en så stor skjerm. Kodak har ikke gitt noen informasjon om dette, så det er vanskelig å si. Men siden skjermen er en komponent som trekker mye strøm, ville det overraske hvis de har klart å opprettholde tilsvarende kapasitet som andre kameraer.

Størrelsen på kameraet blir nødvendigvis noe større enn de minste på markedet når det har så stor skjerm. Det er likevel ikke så stort at det bør være noe problem for mange.

I tillegg til disse momentene er det én ting jeg lurer på vedrørende digitalkameraer med Wi-Fi: Når kan vi forvente oss virus som rammer det?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen