Lommekamera med høy ISO

Alternativ tekst mangler

Fuji framhever at kameraet skal egne seg til å ta bilder i dårlig lys uten bruk av blits. Blitser på kompaktkameraer gir et hardt og direkte lys, som egner seg mindre bra til å ta bilder av mennesker. De har også en tendens til å overeksponere forgrunnen, og undereksponere bakgrunnen, slik at bare det i midten blir riktig.

Ved å bruke en høy ISO-verdi, trenger du mindre lys, og kan oftere ta bilder uten å måtte benytte blits. Problemet med dette er at høyere ISO-verdi gir mer bildestøy. Fuji er den produsenten av kompaktkameraer som er desidert flinkest på dette området, og selv om vi er generelt er skeptisk til så høye ISO-verdier som ISO 1600 på et slikt kamera, har nok har Fujifilm de best forutsetningene for å klare dette på en akseptabel måte.

Som lommekameraer flest, er den optiske søkeren ofret, og kun LCD-skjermen kan brukes som søker. Skjermen er på 2,5 tommer, og har en oppløsning på 230 000 piksler. Det er en svært bra oppløsning for en sånn skjerm, og gjør den bedre å bruke, og det blir lettere å vurdere skarphet på bildene.

Objektivet har en brennvidde tilsvarende 36-108mm, noe som her standarden på slike kameraer. Vi ønsker oss, som vanlig, mer vidvinkel. Lysstyrken er f/3.5-4.2, noe som heller ikke er all verden å skryte av. Siden dette er et kamera som er laget for å fotografere i dårlig lys, og kanskje i stor grad inne, så overrasker spesifikasjonene på objektivet oss. Mer vidvinkel og bedre lysstyrke ville virkelig vært en fordel. Men i et så kompakt hus som dette, kan det nok være vanskelig å få til.

Kameraet er ganske likt forkgjengerne Z1 og Z2 (den siste kom aldri til Norge). Men skjermen har fått høyere oppløsning, og muligheten for ISO 1600 er ny.

Finepix Z3 tilbyr også en mulighet for å ta bilde både med og uten blits omtrent samtidig. Dersom du er usikker på om du bør bruke blits, kan du velge denne funksjonen, og kameraet tar to bilder rett etter hverandre. Så kan selv vurdere hvilket som ble best.

Kameraet kommer i tre forskjellige farger – rosa, blått og aluminium, og får en veiledende pris på 2995,- kroner. Du vil finne det i butikken fra begynnelsen av august.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen