Lommekamera med 6x zoom fra Panasonic

Se større bilder i produktguiden

Panasonic har lansert to relativt kompakte kameraer med brennvidder tilsvarende 37-222mm. Igjen forundrer det oss at når man har så stort zoom-område å boltre seg på at man ikke spanderer på seg litt bedre vidvinkel. 37mm er alt for mye. Vi vil gjerne se at kompaktkameraene kommer med 28mm. Til gjengjeld får man mye i den lange enden, men vi vil påstå at i daglig bruk vil det være nyttigere med vidvinkel. Disse to modellene er ikke av de aller minste på markedet, men vi er likevel imponert over at de har puttet 6x zoom inn på så liten plass.

Det er ikke så mye som skiller de to modellene. Lumix DMC-LZ1 er sølvfarget, mens Lumix DMC-LZ2 er i svart.. DMC-LZ2 har mulighet for lyd ved videoopptak, og marginalt bedre batterikapasitet. Til gjengjeld har den lavere kapasitet på seriebilder, på grunn av at kameraet må lagre større mengder data i bufferen.

Se større bilder i produktguiden

Panasonics kameraer har ikke så mange manuelle innstillinger, og for de fleste er det like bra, så slipper de å forholde seg til det. Men de har lagt inn veldig gode muligheter for å justere hvitbalansen, noe som absolutt kan være nyttig.

LCD-skjermen ser ut til å være av samme typen som på DMC-LS1, med den samme lave oppløsningen. Vi hadde håpet at utviklingen heller hadde gått andre veien, med høyere oppløsning på skjermen.

Videofunksjonen er moderat, med maks oppløsning på 320 x 240 punkter med 30 bilder i sekundet, og uten lyd på DMC-LZ1.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen