Lommeboken blir overflødig

Mobiloperatører, banker og kredittselskaper i Korea samarbeider for tiden om å utvikle et system som skal gjøre betaling via mobiltelefoner langt enklere enn dagens løsninger. Tanken bak det nye prosjektet er at telefonen skal bli et betalingsmiddel på lik linje med dagens plastkort ved å gjøre telefonene kompatible med nye elektroniske betalingsterminaler, som vil ha en viss likhet med dagens minibanker og butikkterminaler.

For å få tilgang til kontoen sin kan man enten bruke IR-porten eller Blåtann-basert overføring. Autentiseringen av brukeren vil skje ved at man taster inn en kode på selve mobiltelefonen, i motsetning til slik som er tilfelle med vanlige kort i dag, der man taster inn koden på terminalene. All data som blir overført mellom terminal og telefon vil være kryptert, noe som etter sigende skal kunne bidra til at betalingsmetoden blir like sikker som dagens VISA-kort.

Prosjektet er ment å kunne videreutvikles slik at man i fremtidens mobiltelefoner også skal kunne lagre data som vil være gyldig legitimasjon. Dette åpner for at man for eksempel kan få byttet ut de gamle førerkortene i plastformat med et fullverdig elektronisk sertifikat for mobiltelefonen.

Hvis prosjektet lykkes med sine visjoner, vil det kunne fjerne ethvert behov for lommebøker hos dem som tar systemet i bruk. Dagens plastkort vil imidlertid alltid ha en fordel i forhold til elektroniske løsninger, da vi nemlig med sikkerhet kan fastslå at et av dagens VISA-kort aldri vil gå tom for strøm.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen