Lommealarm á 2004

De fleste har vel sett en bærbar alarm. Dette har lenge vært en populær sikring blant jenter som er redde for å gå på byen alene. Skulle man havne i trøbbel kan man med et enkelt trykk sette i gang en skrikende alarmlyd som kan høres på lang avstand, og dermed skremme vekk angriperen.

Selskapet Securer.info har nå tatt alarm-konseptet en god del skritt lenger med en ny alarmenhet de har kalt 'Personal Securer'. Denne alarmen nøyer seg nemlig ikke bare med å hyle for å varsle folk i nærheten, men kan også spore hvor du befinner deg og brukes til å ringe etter hjelp.

Så snart du trykker inn alarmknappen vil den innebygde satelitt-mottakeren i enheten posisjonere deg med et par meters nøyaktighet. Siden sendes GPS-koordinatene i en tekstmelding til ett eller flere forhåndsbestemte telefonnummer, slik at andre kan komme til unnsetning.

Man kan også sørge for at enheten sender ut koordinatene til brukeren med jevne mellomrom, slik at det er mulig å spore ruten han eller hun tar.

Man kan i tillegg bruke enheten til å ringe etter hjelp. Det er mulig å ringe to forskjellige forhåndsbestemte nummer. Enheten holdes mot øret og brukes akkurat som man ville gjort med en vanlig mobiltelefon.

Securer.info ser for seg flere bruksområder for alarmen. Du kan utstyre ungen med et eksemplar, eldre mennesker kan bruke den for å varsle når de har problemer, vakttjenester kan bruke alarmen når de patruljerer og personer som jobber i farlige omgivelser kan også få bruk for et eksemplar.

Om man skal ha noe å plukke på Personal Securer, er det utholdenheten. Den innebygde GPS-mottakeren krever sitt av batteriet, som konker ut etter allerede 12 timers bruk. Da har du hverken telefon eller alarm lenger.

Enheten ventes ut på markedet i oktober 2004. Det er i første omgang kun sikkerhets og vakt-selskaper som vil stå på kundelisten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen