Lomme-PC til 500 kroner

Det har vært mye snakk om stadig billigere PCer i disse dager. Den mye omtalte 100 dollars laptopen fra OLPC er for eksempel blant de nye billigprosjektene. Denne er hovedsakelig beregnet for u-land og foreløpig er prisen havnet på 176 dollar.

Det dukker derimot stadig opp andre billig-PCer, og blant disse må NorhTecs lomme-PC være den billigste vi har sett.

Uten harddisk
Det er Digi.no som skriver om NorhTecs MicroClient JrSX til 90 dollar, altså rundt 540 kroner. Den kommer med 128 MB minne og 300 MHz prosessor. Harddisk har den ikke, men er beregnet for lagring på CF-minne kort (Compact Flash).

Det bør også sies at det ikke følger med verken mus, tastatur eller skjerm til maskinen. Dette skal man ifølge Forbes.com kunne få for en samlet pris på 65 dollar fra Amazon.com.

Noen år tilbake

Selv om spesifikasjonene høres beskjedne ut, skal man ikke lenger tilbake enn slutten av 90-tallet for å finne at dette var å regne som bra.

Det japanske selskapet NorhTec hevder at de allerede har solgt mange slike maskiner. En gruppe MacDonalds-restauranter skal ifølge BlogoWogo ha kjøpt 1200 slike maskiner for å sette opp sine trådløse nettverk.

PCene skal kunne bestilles fra NorhTecs nettsider, men de er visstnok ikke interessert i enkeltbestillinger. Interesserte får derfor håpe at en norsk nettbutikk ønsker å lage en solid bestilling for videresalg.

Unødvendig oppgradering
PCer som denne kan kanskje være med på å minne folk om at de ofte kjøper mye mer avanserte og dyrere maskiner enn de egentlig trenger. For nettsurfing og vanlige programmer vil en slik maskin kunne fungere helt greit.

Hvis man sitter på gamle maskiner, er det strengt talt ikke nødvendig for alle å oppgradere utstyret. Mye tyder på at enkle og billige maskiner vil ha sin renessanse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen