Lokker med låsfjerning

Hele sommeren har Talkmore reklamert med at de enkelt, billig og ikke minst lovlig kan fjerne operatørlåsen på din mobiltelefon.

For under femtilappen har nærmere 10.000 mobilkunder fått hjelp av Talkmore til å fjerne operatørlåsen på sin mobiltelefon, det skriver digi.no. Det liker Telenor og Netcom dårlig.

Fortsatt bundet
Det Talkmore ikke kan gjøre noe med, er avtalene kundene er bundet til hos andre operatører.

– Skal du ta i bruk mobilen hos en annen operatør, må du flytte nummeret og da får jo vi meldingen. Er kunden fremdeles i bindingstiden, er dette et brudd på kontrakten, noe vi krever 600 kroner for. I tillegg kommer tilbakebetaling for hvor lang bindingstid som gjenstår, forteller informasjonssjef i Telenor Arild Johannessen til nettstedet.

NetCom, Telenor og flere andre operatører selger billige mobiltelefoner mot at du som kunde binder seg til et abonnement. Dermed får du en billig telefon, mot at operatøren i 12 måneder får tilbakebetaling i form av en fast månedsavgift.

Lønnsomt?
Dersom du låser opp telefonen kan du sette inn et SIM-kort med rimeligere ringepriser, men allikevel vil du fortsette å få regninger på ditt opprinnelige abonnement og dermed betale doble regninger.

Ifølge digi.no vil de aller mest kyniske med prismanipulering spare rundt 750 kroner på å benytte seg av Talkmores tilbud. For de fleste vil det allikevel trolig heller lønne seg å unngå operatørlåste mobiltelefoner helt og holdent.

Både Telenor og Netcom vil nå utrede Talkmores tilbud for se om de skal gå til rettslige skritt mot selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen