Lokker med gratis ringeminutter

Norske mobilbrukere blir mer og mer bevisste på hva vi betaler for ta ta en telefonsamtale, og riften om kundene er stor blant operatørene. Nå lokker både OneCall og Nutel med helt kostnadsfrie ringeminutter.

OneCall kommer i praksis ikke med noe nytt abonnement. Det selskapet har gjort, er å gjøre små endringer på sitt eksisterende fakturabaserte mobilabonnement, One Mobil Faktura.

One Mobile Faktura troner nå på toppen av Telepriser.nos liste over norske mobilabonnement, og er dermed det billigste alternativet for den norske gjennomsnittsbrukeren i dag.

Med dette abonnementet får du nå 40 gratis ringeminutter og 40 gratis SMS i måneden med One Mobil Faktura.

Når du har brukt opp de 40 gratis minuttene, må du betale 80 øre per minutt, som er en høyere minuttpris enn det mange andre operatører kan skilte med. OneCall vil også ha 42 øre per SMS du sender utover de 40 første. Å sende MMS koster 1,98 kroner per stykk.

Å registrere nytt abonnement koster ingen ting hos OneCall. Ønsker du å ta med deg ditt gamle mobilnummer, koster heller ikke dette noe.

Selskapet reklamerer også med 0 kroner i månedsavgift. Men tar du en titt på OneCalls prisliste, ser du raskt at minstefaktureringen er på 89 kroner i måneden. Det betyr at selv om du ikke ringer for mer enn 50 kroner, vil du få en regning på 89 kroner i posten hver måned. Ringer du over dette beløpet, vil ikke minstefaktureringen har noe å si for regningen din.

Ring gratis innen Nutel-nettet
Nutel lokker også med gratis ringetid. Selskapets nye abonnement, Free Nutel, er operatørens ungdomsalibi. Nutel håper at ungdommen selv skal stå for spredningen av abonnementet.

Nutels tanke bak det nye abonnementet, er at ungdommer som vil ringe gratis til sine venner skal verve disse. Har du og kompisen din begge Free Nutel-abonnement, kan dere nemlig snakke så mye dere vil helt gratis.

- Det er ganske mange ungdommer som benytter dyre tellerskritt seg i mellom. Vi tror at mye av SMS-trafikken hadde vært samtaler om ikke trafikkprisen hadde vært så høy på kontantkortene. Nå kan ungdom som alle har Free Nutel ringe hverandre uten å tenke på hvor lenge de prater, forteller Siri Wormdahl, daglig leder i Nutel til Inside Telecom.

Ringer du til abonnenter i andre nett eller til fasttelefon, må du finne deg i å betale. Nutel opererer med en oppstartpris på 60 øre per samtale du starter, og en minuttpris på 90 øre uansett hvor du ringer. Til å være et fakturabasert abonnement er dette en forholdsvis høy minuttpris, og på grensen til minuttprisene på kontantabonnement. Kjenner du få personer som har Free Nutel-abonnement, finnes det antakelig andre abonnement som er gunstigere.

Å sende SMS med Nutel Free koster 50 øre per stykk. MMS koster 2 kroner. Skal du surfe på nett, må du ut med 15 kroner per MB, altså 5 kroner mer enn de fleste andre operatører tar for dataoverføring.

Nutel reklamerer, i likhet med OneCall, med 0 kroner i månedavgift. Men også her har operatøren satt en minstefakturering. Hos Nutel er denne på 99 kroner i måneden. I tillegg kommer en etableringsavgift på 199 kroner når du tegner abonnement.

Om de nye tilbudene til OneCall og Nutel er billige eller ikke, blir som vanlig et spørsmål mellom deg og dine mobilvaner. Ved å benytte mobilkalkulatoren på Telepriser.no, kan du raskt regne ut hvilket mobilabonnement som er gunstigst for deg.

Mer om de nye abonnementene i denne artikkelen finner du på OneCalls og Nutels egne nettsider.

(Kilder: Inside Telecom, OneCall, Nutel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen