Microsoft lokker med billig Windows 8-oppgradering

Lokker med billig Windows 8-oppgradering

Microsoft lokker med billig Windows 8-oppgradering

Kjøper du en Windows 7-PC får du rimelig tilgang til Pro-utgave senere.

Til høsten gir Microsoft ut sitt nye operativsystem Windows 8, og mange forbrukere står derfor i et klassisk dilemma. Skal du kjøpe PC nå med «gamle» Windows 7, eller skal du vente i månedsvis på Windows 8?

Som alle andre selskaper ønsker Microsoft selvsagt ikke at salgene deres går ned, om enn bare midlertidig. Tradisjonelt har de tilbudt gratis oppgradering til et nytt operativsystem hvis du har kjøpt en datamaskin med den eldre utgaven rett i forkant.

Denne gangen tar den amerikanske bedriften derimot en liten vri på strategien.

Symbolsk beløp

Ifølge Windows-bloggerne Paul Thurrott og Mary Jo Foley skal Microsoft begynne med denne kampanjen fra og med juni, altså neste måned. I motsetning til tidligere kommer en oppgradering imidlertid til å koste penger.

Beløpet er likevel bare symbolsk – 15 dollar (90 kroner) kommer det til å koste, men da får du til gjengjeld oppgradert til Pro-utgaven av Windows 8, fremfor standardutgaven.

Denne utgaven er spesielt designet for å gjøre det enklere for teknoentusiaster, bedrifter og andre profesjonelle å ta i bruk mer av det Windows 8-teknologien har å by på. Dette inkluderer blant annet kryptering, virtualisering, PC-forvaltning og domenetilkoblingsmuligheter.

Det vil med andre ord ikke være mulig å velge mellom forskjellige oppgraderingsutgaver av Windows 8 hvis du kjøper en Windows 7-PC fra og med juni.

Release Preview

90 kroner for Windows 8 Pro er ikke dumt, men flere vil kanskje være kritiske til mangelen på valgmuligheter. Oppgraderingen vil bli tilgjengelig på windowsupgradeoffer.com, men denne siden er foreløpig ikke aktiv.

Kampanjen sammenfaller med utgivelsen av den endelige Release Preview-versjonen av operativsystemet, som er ventet i den første uken av juni. Den endelige lanseringen av Windows 8 er ventet å skje rundt oktober 2012.

(Kilde: Winsupersite.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen