Lokaliser barna med mobilen

Den nye tjenesten har fått navnet ”Imadoco”, som på godt norsk betyr ”hvor er du”. Tjenesten fungerer ved at den posisjonerer barnas mobiltelefon via selskapets mobilnettverk. I tillegg kan foreldre motta e-post med detaljert informasjon over området poden befinner seg i.

 

På oppfordring vil man kunne få tilsendt denne typen informasjon regelmessig – for eksempel hvert kvarter eller hver halvtime. Det er også mulig å søke opp mobilens posisjon via en PC.

 

Nye barnemobiler
På samme tidspunkt som NTT DoCoMo lanserer ”Imadoco”, slipper selskapet også nye barnemobiler ut på markedet. De nye mobilene er konstruerte slik at det ikke skal være mulig å slå av lokaliseringsfunksjonen; Det er nødvendig med spesialverktøy for å fjerne batteriet og telefoninnstillingene er beskyttet med passord.

 

Enkelte av DoCoMos’ kommende barnemobiler har også en integrert panikkalarm som barnet selv kan aktivisere dersom han eller hun føler seg truet. I det alarmen aktiveres sendes det ut et lydsignal på 100 desibel, og mobilen foretar automatisk en oppringning til tre forhåndsregistrerte telefonnumre.

 

Beskjeden pris

Det er foreløpig usikkert hvor mye DoCoMos’ nye barnemobiler vil komme til å koste, men prisen på lokaliseringstjenesten, ”Imadoco”, er satt til 210 Japanske YEN i måneden. Omregnet til norske kroner, tilsvarer prisen beskjedne 12 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen