Lokale kontantkort

Tidligere i år var jeg i Thailand. På forhånd hadde jeg undersøkt at det med mitt daværende abonnement kostet mellom 12 og 18 kroner å ringe hjem avhengig av roaming-operatør. Prisen på SMS lå på rundt 3 kroner.

For moro skyld gikk jeg innom en forretning i Bangkok som solgte mobiler. De hadde kontantkort, hvor man kunne få et nytt SIM-kort inkludert 10 kroner i ringetid for 20 kroner.
Jeg bestemte meg for å prøve det, for om ikke annet ville jeg da kunne motta samtaler hjemmefra uten at det kostet meg noe.

Stor forskjell
Ved nærmere ettersyn viser det seg at det kostet under en krone å sende SMS hjem, og selv om oppstartsprisen per samtale lå på 4 kroner, var minuttprisen svært lav og lå under 1,50 kroner til Norge.

Uten å måtte gjøre de store regnestykkene er det ganske tydelig hva som er billigst. Tar vi utgangspunkt i en samtale på et kvarter hjem til Norge, får vi med et thailandsk kontantkort en regning på rundt 30 kroner for en samtale på et kvarter.

Den samme samtalen ville med mitt norske abonnement koste meg 185 kroner. Telenors pris på den samme samtalen er 125 kroner.

Finn lokalt
Det kan være vanskelig å sjekke på forhånd hvilket alternativ som er billigst der du skal feriere, ettersom utenlandske teleoperatører har fremmedspråklige hjemmesider.

Derimot tar det ikke lange tiden å finne de som selger kontantkort og undersøke priser når man er kommet vel frem.

Vi tror at man i mange tilfeller kan spare ganske mye penger, selv om man må opprette et nytt nummer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen