Logitech Craft.
Logitech Craft. (Bilde: Logitech)

Logitechs nye tastatur har en dreieknott på siden

Kan justere på det meste du vil.

Vi har ikke hørt så mye fra den store utstyrsprodusenten Logitech på en stund, men nå har selskapet avduket et nytt produkt, nemlig et tastatur med en ganske uvanlig egenskap. Tastaturet heter Logitech Craft.

Det mest nevneverdige med Craft-tastaturet er at det har en «dreieknott» øverst i det venstre hjørnet. Knotten bærer navnet «Creative Input Dial» og er ment å gjøre arbeidet på PC-en mer effektivt for de som har store arbeidsmengder å ta unna.

Dreieknotten er kompatibel med en rekke ulike programmer og kan altså brukes til å utføre ulike kommandoer på en kjappere måte enn å bruke selve tastaturet og musen, ved å både dreie og trykke på knotten. Litt tilvenning kreves nok likevel.

Logitech Craft.
Logitech Craft. Foto: Logitech Craft.

Konfigurerbar

Eksempelvis kan man bruke knotten til å foreta justeringer av lysstyrke og kontrast dersom man jobber i Photoshop, eller opprette og justere diagrammer i Excel. Du kan også bruke den med andre funksjoner på PC-en, som velge låt i Spotify og justere volum og lysstyrke på skjermen.

Knotten kjenner automatisk igjen hvilke apper du bruker og gir deg en forhåndsdefinert funksjonalitet, men du kan også selv konfigurere knotten med de funksjonene du selv vil via den medfølgende programvaren. Logitech sier at mange flere apper også vil bli kompatible med dreieknotten etter lanseringen av tastaturet.

Av andre egenskaper har Logitechs nye tastatur innebygde sensorer som registrerer hendene dine og automatisk slår på baklys når du er klar til å bruke tastaturet, og automatisk justerer lyset for å tilpasse det til omgivelsene. 

Tastaturet er lagt ut forhåndsbestilling i USA, og har også såvidt begynt å dukke opp i et knippe norske nettbutikker til en pris på rundt 2000 kroner. Det er ennå uvisst akkurat når det blir tilgjengelig. Mer informasjon kan du finne på produktsiden.

Asus' nye bærbare har et veldig godt tastatur »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen