Logitech omdesigner tastaturene

Den nye tastaturdesignen med "flate" taster og rullehjul vil etterhvert bli innført over hele Logitechs linje. De første tastaturene som får glede av oppdateringens nye ergonomi og stil, blir deriomt de trådløse tastaturene Cordless Desktop LX 500/501, Cordless Desktop LX 300 og Logitech Media Keyboard.

Det eneste som skiller LX 500 og LX 501 er fargen, som blir "midnattsblå" for LX 500, og "kritthvit" for LX 501.

- Vi har redefinert den fysiske dimensjonen, samt finjustert tastene. Dette utgjør en stor forskjell i komfort uten endring i arbeidsmetode, sier Logitechs tastatursjef Danis Pavillard.

- PC-en brukes mer enn noen gang, og av den grunn har vi lagt til nye funksjoner for enkelt å håndtere og oppleve digitale medier –for eksempel muligheten til enkelt å zoome inn og ut av digitale bilder.


LX-tastaturene er bare 22,3 mm høye

Den nye designen fra Logitech plasserer alle tastene i samme høyde, som fjerner den klassiske "tripp-trapp"-plasseringen der hver tasterekke er plassert såvidt høyere enn den forrige. Dette skal gi langt bedre ergonomi, og fører blant annet til at man ikke trenger å bøye og justere håndleddene så mye. Dette reduserer også risikoen for å få RSI (Repetitive Stress Injury) og slitasjeskader i håndleddene.

Tastaturene virker også noe bredere enn vanlig, og har fått ekstra navigasjonsknapper på venstre side for å avlaste musen. Disse er "Frem" og "Tilbake"-knapper, zoom-knapper, samt et lite rullehjul for skrolle i dokumenter. Også funksjonstastene ("F-taster") på toppen av tastaturene har blitt justert, og er nå runde. Disse kan nå programmeres til å starte opp programmer eller utføre andre kommandoer enn de forhåndsprogrammerte.

Logitech har også lagt ut en PDF-fil for å forklare nærmere om ergonomien i LX-serien.

LX-tastaturene kommer også i pakker med mus - som som for Cordless Desktop LX 500 og 501 sin del innebærer Cordless Click! Optical Mouse med et nytt, "firedimensjonalt" rullehjul. Dette skroller til høyre og venstre i tillegg til opp og ned. Cordless Desktop LX 300 nøyer seg på sin side med "standardmusen" Logitech Cordless Optical Mouse.


Logitech Cordless Desktop LX 300 mangler rullehjul

Logitech Cordless Desktop LX og 501 kommer i butikkene i løpet av juli og får en veiledende pris på 749 kroner, mens LX 300 kommer i midten av august og får en pris på 599 kroner. Det "frittstående" tastaturet Logitech Media Keyboard er i følge Logitech allerde på plass i butikkhyllene, og har en veiledende pris på 249 kroner.

Logitech ser ikke ut til å ha oppdatert hjemmesidene sine enda, men når de gjør det, kan du lese mer om tastaturene her.

(Kilde: Logitech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen