Logitech lanserer mediamus


MediaPlay-musen får knapper for det meste

Logitech har som mange andre lenge hatt multimediakontroller på enkelte av tastaturene sine, men fra nå av kan man også styre medieopplevelsen med fingerspissene uten å flytte hånden fra musen.

- Dette er digitalalderen, der de fleste bruker PC-en både for å arbeide, høre på musikk, se digitalbilder og for å se på film, sier Ketil Lindstrand, salgssjefen i Logitech Norge, - Med Logitech MediaPlay Cordless Mouse kan brukeren benytte mediefunksjonene under arbeid på PC-en, og samtidig høre på musikk i bakgrunnen.Volum til venstre, spill i midten, og navigasjon til høyre

Bakgrunnen for musen skal være en studie fra Park Associates som bekrefter at over halvparten av amerikanske nettbrukere hører på nettradio samtidig mens de jobber, mens det samme antallet laster ned musikk. Det er liten grunn til å tvile på at det samme er tilfellet i Norge.

Logitechs MediaPlay-mus får derfor knapper for volum, frem og tilbake, samt spill/pause på "ryggen" - i tillegg til Logitechs nye fireveis rullehjul. Disse knappene fungerer sammen med en rekke forskjellige mediaspillere, som RealPlayer, Windows Media Player og iTunes, der de for eksempel kan bytte sanger og holde programmet i bakgrunnen.MediaLife er Logitechs HTPC-program

Sammen med musen følger så også Logitechs nye MediaLife-programvare, som er et HTPC-program med tremeters grensesnitt uten TV-biten. Dette programmet er spesialdesignet for å virke med Logitechs forskjellige mus- og tastaturer med mediaknapper, og er en del av Logitechs stadig sterkere satsing på hjemmeunderholdning.

Tremetersgrensesnittet er i ferd med å bli et moteord av de helt store, og innebærer kort og godt at man kan lese og orientere seg på skjermen fra tre meters hold. Dette er så også rekkevidden til MediaPlay-musen, så stort større tekst blir antakelig overflødig.

Musen ser allerede ut til å være på plass i enkelte nettbutikker for omtrent 450 kroner, men det ser ikke ut til at Logitech har oppdatert hjemmesidene sine enda. Klikk på pekeren under for mer info.

(Kilde: Logitech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen