Logitech Harmony 900: Styrer mye, men koster deretter
Test
Logitech Harmony 900: Styrer mye, men koster deretter (Bilde: Logitech)

Logitech Harmony 900

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Programvaren

For å konfigurere fjernkontrollen trenger du programmet med det oppfinnsomme navnet Logitech Harmony Remote Software samt tilgang til Internett. Førstnevnte følger med på CD, og fungerer kun for Windows og OSX. Vil du ha noe Linux-basert så er Congruity ute i beta og har visstnok implementert store deler av den funksjonaliteten du trenger.


Før du går igang må du opprette en konto hos Logitech. Dette tar to sekunder og gjøres i programmet. Alt oppsett blir gjennom denne kontoen lagret hos Logitech. I tillegg til at programmet henter all informasjon over nett på direkten gjør det at du må ha Internett-tilgang mens du bruker programmet. Harmony 900 har forøvrig en maksgrense på 15 komponenter. Uten at jeg helt har forstått grunnen til den grensen, bør det vel holde for de aller fleste.

Når alle komponentene er inne, kobler man til fjernkontrollen med medfølgende USB-kabel og overfører informasjonen. Da er man i enkleste form ferdig og kan legge alle de andre fjernkontrollene på hylla. Bruker man RF-forlengeren så må man i tillegg overføre informasjon videre fra fjernkontrollen til den. Dette gjøres ved å ta med fjernkontrollen innen rekkevidde av forlengeren og trykke på en knapp. Stort enklere blir ikke det.

Dette er på ingen måte en feilfri applikasjon, og jeg sluttet raskt å telle hvor mange ganger jeg måtte knerte vinduet og starte på nytt. Den har også litt problemer med å se fjernkontrollen til tider, men det løser seg stort sett med tålmodighet eller ved å dra ut USB-kabelen og sette den inn igjen.

En ny verden

Den virkelig store fordelen med en universell fjernkontroll kommer først når man begynner å snakke om det Logitech kaller aktiviteter. Konseptet er veldig enkelt. En aktivitet er en eller flere tastetrykk som til sammen setter komponentene dine i den tilstanden du ønsker. Aktiviteten lytt på radio kan for eksempel bestå av å skru på receiveren og velge radio-modus.

En annen aktivitet kan være se på TV. Hjemme må jeg da skru på Get-boksen, den andre receiveren og TV-en, velge audio-input fra Get-boksen på receiveren og velge video-input fra Get-boksen på TV-en. Med en aktivitet så kan du gjøre alt dette med ett eneste tastetrykk.

Og det som er skikkelig bonus er at du kan ende opp med en fjernkontroll som vet at endringer i lydvolum skal sendes receiveren samtidig som kanalendringer skal sendes Get-boksen. Jeg sier kan ende opp, da det ikke helt slår til hver eneste gang. Det kan for eksempel virke som om mediaspillere ala Popcorn Hour er litt ny materie for Logitech i denne sammenhengen.

PC-programmet har veivisere som hjelper deg å sette opp slike aktiviteter. Disse er av typen "God dag mann!" - "Økseskaft", og det gikk betydelig bedre når jeg ba programmet om å hjelpe til så lite som mulig.

Så vær forberedt på å bruke litt tid foran PC-en for å tilpasse fjernkontrollen til ditt bruk, med et visst stigende frustrasjonsnivå. Maks en fjernkontroll per konto og det at tulleapplikasjonen logger deg ut etter få minutter dersom du ikke gjør noe hjelper heller ikke på godviljen her.

For litt viderekommende, så kan du også definere dine egne knapper på fjernkontrollen. Ikonet og aktiviteten bak bestemmer du selv.

Mangler makro-funksjon

Et lite varsko er at Harmony 900 ikke har makro-funksjonalitet slik enkelte andre Harmony-modeller har. Dette kan gi deg fnatt om du har veldig spesielle krav, men for de aller fleste fungerer aktiviterer godt nok.

Hver aktivitet kan også utvides med ekstra, potensielt tidsforsinkede, kommandoer til hver av komponentene som er med i aktiviteten. I tillegg finnes favorittkanaler og muligheten til å programmere om både faste knapper og de på berøringsskjermen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen