Logitech har endelig kommet med et mekanisk tastatur. (Bilde: Logitech)

Logitech slipper sitt første mekaniske tastatur

Denne ser ut til å ha det meste vi er ute etter.

Det siste året har markedet vært fullt av mekaniske spilltastaturer. Nesten samtlige tilbehørsprodusenter har forkastet de gamle membrantastaturene, og satset hardt på mekaniske brytere.

Ett selskap har imidlertid glimret med sitt fravær. Logitech, som vanligvis produserer tilbehør i rykende hastighet, har foreløpig vært rimelig tilbakeholdne på tastaturfronten, og fortsatt med sine membrantastaturer. Helt fram til nå.

Spennende brytervalg

I det stille har de sluppet et helt nytt mekanisk spilltastatur, som ser ut til å ha det aller meste en spiller kan være ute etter.

La oss begynne med det kanskje mest uvanlige valget: Cherry MX Brown-brytere. Omtrent alle spilltastaturer som finnes på markedet i dag bruker brytere fra Cherry, og nesten alle har gått for enten MX Red- eller MX Black-brytere.

Det finnes et par unntak, som Razer BlackWidow Ultimate (Blue) og Razer BlackWidow Ultimate Stealth Edition (Brown), men dette er unntaket, ikke regelen.

I motsetning til spilltastaturer flest med røde eller svarte brytere, har Cherry MX Brown-bryterne en ikke-lineær vandring i trykket. Du kjenner altså akkurat hvor tastetrykket blir registrert, selv om de ikke har en hørbar klikkelyd, slik MX Blue-bryterne har.

Forvirret? Les vår guide til mekaniske tastaturer

Mange funksjoner

Annet en et interessant brytervalg har Logitech G710 flere spennende ting å by på. En egen rad med makroknapper på venstresiden av tastaturet, profilknapper og spillmodus-knapp øverst, og mediaknapper øverst til høyre. I tillegg har Logitech slengt på et volum-hjul over sifferknappene på høyresiden av tastaturet, for enkel justering av lyden.

Tastene er også bakbelyste.

Ytterligere informasjon har vi ikke, og Logitech har fortsatt ikke lagt til noen mer informasjon på nettstedet sitt.

Ifølge en pressemelding fra Logitech vil tastaturet komme i begynnelsen av november, til en veiledende pris på 1099 kroner.

Les også: Dette er de beste mekaniske spilltastaturene

(Kilde: Sweclockers)

(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen