Logitech slipper lite spilltastatur med stort navn
(Bilde: Logitech)

Logitech slipper lite spilltastatur med stort navn

Logitech G410 Atlas Spectrum TKL Mechanical Gaming Keyboard. Vi sier ikke mer.

Logitech er et selskap som i flere tiår har forsynt oss med mus og tastatur – for det meste gode og interessante modeller. Nå slipper de nok en modell på haugen: Logitech G410 Atlas Spectrum TKL Mechanical Gaming Keyboard.

Skjult bak navnet finner vi et ganske lite spilltastatur – interessant nok med tanke på at mange spilltastaturprodusenter har latt det gå sport i å ha de største og tyngste modellene. Noe som selvsagt kan være kjekt dersom konkurransetemperaturen på LAN-partyet blir så høyt at det går over i fysisk håndgemeng.

For de mer pasifistiske av oss er det kanskje snarere slik at vi ikke ønsker spesielt mye å dra på, og da blir Logitech G410 Atlas Spectrum et langt bedre alternativ. Her er nemlig den numeriske delen fjernet helt, samtidig som det heller ikke er noe unødvendig fjas å finne i høyden.

Foto: Logitech

Uten makro-taster, skjermer og annet dill blir resultatet usedvanlig kompakt til spilltastatur å være.

Ikke Cherry-brytere

Sier vi spilltastatur, vil de fleste tenke mekaniske brytere, og lenge var mekaniske brytere ensbetydende med Cherry MX. Men det finnes alternativer, og det er Logitech selv som står for ett av dem.

Navnet er Logitech Romer-G, og det skal være opp til 25 prosent raskere enn «standard» mekaniske brytere. Raskere i dette tilfellet betyr altså at de har kortere vandring, slik at trykket registreres tidligere. De tåler også å brukes, ifølge Logitech har de en holdbarhet på hele 70 millioner tastetrykk.

Fargen på tastene velger du selv.
Fargen på tastene velger du selv. Foto: Logitech

Faktisk fikk vi muligheten til å teste disse allerede i fjor, da Logitech G910 Orion Spark lå på testbenken. Ved siden av å bruke de samme bryterne, vitner også designen om at disse tastaturene så avgjort er i slekt.

Lys som du vil

En annen ting som går igjen på spilltastatur – ja faktisk i det meste av moderne gamingutstyr – er lys. Og det får du i monn med Logitech G410. Den tilhørende programvaren lar deg tilpasse lyset i hver eneste tast, og du har 16,8 millioner farger å velge i.

Kjør full regnbue om du vil, eller lag egne profiler som passer til enkelte spill. Her er det nok å leke seg med når vintermørket senker seg.

Arx Control på mobilen.
Arx Control på mobilen. Foto: Logitech

Vi må også nevne Arx Control, en app som fungerer med nettbrett og smartmobiler som kjører iOS eller Android. Appen lar deg se ekstra informasjon om spillet eller systemet, og det kan være greit å ha sånt på en liten skjerm.

På dette tastaturet får du et integrert stativ som kan dras ut og plasseres på pulten, og på den måten sørge for din mobile dings står i riktig vinkel.

Logitech G410 Atlas Spectrum vil nok vekke mest interesse hos folk som uansett ikke bruker det numeriske tastaturet, og for mange spillfantaster vil det da være å foretrekke når man skal på LAN eller dra det med seg andre steder. Men den veiledende prisen på 1499 kroner gjør det ikke til et typisk «nummer to»-tastatur du bare bruker et par ganger i året.

Ifølge Logitech skal tastaturet være i salg fra begynnelsen av oktober måned, altså skal det være rett rundt hjørnet.

Lurer du noe rundt mekaniske tastaturer?
Da finner du en fin guide her >>>

(Kilde: Logitech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen