Logger hverdagen

På CeBIT denne uken skal Nokia vise fram en ny applikasjon som skal være et hjelpemiddel for å ta vare på både store og små begivenheter i livet.

Nokia Lifeblog er et program som er utviklet for kommende telefoner med Series 60-grensesnitt , og er et verktøy for å sortere bilder, videoklipp og meldinger som mottas eller sendes fra telefonen i kronologisk rekkefølge. Programmet vil også kunne notere hvor brukeren befinner seg hver gang en melding sendes eller mottas, noe som blir beregnet ut i fra hvilke sendemaster som er innenfor rekkevidde.

Den delen av programvaren som installeres på telefonen vil brukeren forøvrig ikke merke så mye til, ettersom denne ikke gjør noe særlig mer enn å samle sammen og ta vare på informasjonen. Det er først når telefonen synkroniseres med en vanlig datamaskin at man ser potensialet i en slik applikasjon som dette.

Når man kobler telefonen sammen med en datamaskin - enten via USB eller Blåtann, vil nemlig alle meldinger, bilder og videoklipp bli kopiert fra telefonens minne og inn i en elektronisk kalender i kronologisk rekkefølge. Dermed har man det perfekte verktøyet for å lage en dagbok, uten noen anstrengelser utover å bruke telefonen jevnlig.

Man kan selvfølgelig legge til egne notater etter at informasjonen er overført til datamaskinen, slik at man for eksempel kan legge tekst til bilder man har tatt med kameraet. Man kan også legge til bilder som er tatt med et vanlig digitalkamera, samt et hvilket som helst videoklipp eller lydopptak. Man er altså ikke bundet til å lage en logg over livet, som kun er basert på mobilbruken - selv om det nok for mange ville blitt en fullverdig dagbok.

Den elektroniske dagboken har en rekke åpenbare fordeler framfor en tradisjonell dagbok. Blant annet har man muligheten for å søke på spesifikke ord for å automatisk finne frem til spesifikke hendelser, en funksjon som har fått det klingende kallenavnet "googling your life." Man kan også klikke på datoer i den integrerte kalenderen for å få opp alle utvekslede meldinger og bilder fra den valgte dagen, samt hvor man var når det skjedde.

Lifeblog fungerer også som et hendig hjelpemiddel for weblogging, også kjent som blogging. Programmet inneholder nemlig enkle verktøy for å legge ut alt, eller deler av informasjonen som samler seg i telefonen, på internett.

Lifeblog er dessverre ikke kompatibel med noen av dagens Nokia-telefoner, men Nokia lanserer en enhet som har programmet i løpet av CeBIT denne uken. Lifeblog blir sluppet i slutten av juni i år, og det vil følge med en demoversjon av programmet med alle kommende Series 60-telefoner fra Nokia etter sommeren. Vil man ha fullversjonen er det fort gjort å lisensiere programvaren online for rundt 200 norske kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen