Logg inn med ansiktet ditt
Teknofil

Logg inn med ansiktet ditt

De fleste av oss synes vel det er helt greit å bruke passord for å logge inn på datamaskinen, men det er ingen tvil om at det også er kult at PC-en kan kjenne igjen brukere på for eksempel fingeravtrykket. Av og til er det også direkte praktisk - som for passordglemmende foreldre.

Men hvis du ikke har fingeravtrykksleser på PC-en er det også mulig å bruke et webkamera og egnet programvare. Et alternativ her er Blink! fra Luxand, et selskap som utviker forskjellige løsninger innen ansiktsgjenkjenning. Dette gratisprogrammet starter opp med Windows og gjør det mulig å logge på PC-en bare ved å se inn i webkameraet.Det er også slik at du i tillegg kan logge inn med passord, hvis det skulle være slik at Blink! av en eller annen grunn ikke kjenner deg igjen. Men ifølge utviklerne skal programmet benytte seg av ansiktsgjenkjenningsalgoritmer som tar høyde for variasjoner i lysforhold, hårsveis/farge, sminke, skjeggvekst og briller. Hvorvidt det tar hensyn til morgentryner vet vi dog lite om.

Dersom flere personer benytter seg av PC-en vil også Blink! kunne registrere flere brukere og automatisk logge dem inn på riktig brukerkonto.

Det eneste aberet her er at vi her ikke vet hvor sikkert programmet faktisk er. I en uhøytidlig test her på kontoret klarte riktignok ikke kollegene å lure Blink! for å logge seg på undertegnedes datamaskin, men når sant skal sies ligner vi heller ikke så mye på hverandre. Uansett - for folk som er veldig opptatt av sikkerhet er nok ikke Blink! et alternativ.

Likevel skal det nevnes at programmet også registrerer og lagrer bilder av alle forsøk på innlogging. Har du mistanke om at noen prøver å snike til seg tilgang på din datamaskin kan du altså bruke Blink! til å se hvem det er.

Blink! krever for tiden 32-bit Vista eller Windows 7, men siden det tross alt er gratis kan vi vel ikke klage. Blink! kan lastes ned fra Luxands hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen