Løfter sløret av ny blekkteknologi

Chromalife100-systemet
I forbindelse med lanseringen av Pixma iP90 i januar, plukket Akam.no opp at Canon var på trappene med et nytt system kalt Chromalife100. På det tidspunktet benektet produktgruppesjef Paul Ingar Taxt i Canon Norge dette.

Tidligere i dag mottok vi en pressemelding fra Canon, der de nå offisielt lanserer dette i Norge.

Bakgrunnen for Chromalife100-systemet er at Canon til sammenligning med andre blekkskriverprodusenter som Epson og HP har hatt dårlig holdbarhet på sine fotoutskrifter. Dette vil de nå vil endre på.

For mer info om Chromalife100-systemet, se Akam.nos sak.

Endring i tankemåte
På samme tid signaliserer Canon en endring i måten å oppgi utskriftshastighet for fotoskrivere på. Canon vil gå over fra å fokusere på antall sider per minutt for vanlige utskrifter til å se på fotoutskrifter som det avgjørende.

De vil derfor nå oppgi alle utskriftshastigheter for Pixma-serien på tiden det tar å skrive ut et kantløst 10x15-bilde i fotokvalitet. Utskriften skal skje med standardinnstillinger og med originalt Canon-fotopapir av typen Photo Paper Plus Glossy (PP-101).

Canon mener dette vil gjøre det mer oversiktlig for kundene, i og med at det blir lettere å sammenligne de ulike Pixma-modellene.

Vi synes også slike tiltak er positive, men det hadde vært desto mer positivt om alle produsentene kunne enes om en gjeldende industristandard for dette.

En slik standard er planlagt, og er under utarbeidelse av ISO ( International Organization for Standardization) i samarbeid med de ulike produsentene. Denne forventes mot slutten av året, og i mellomtiden får vi forholde oss som best det går til de ulike metodene produsentene benytter.

(Kilde: Canon Norge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen