Test

Livvakten

Regissør Rodrigo Moreno ble belønnet med Alfred Bauer-prisen i Berlin, og har dessuten blitt vist ved en rekke internasjonale filmfestivaler.

Livet som livvakt er ikke spesielt spennende.
Livet som livvakt er ikke spesielt spennende.

I filmen møter vi, som tittelen antyder, en livvakt, hvis navn er Ruben. Rubens liv er tvers igjennom A4 og kjedelig. Ruben står opp morgenen, og følger en middels viktig minister hele dagen. Venting, venting og atter venting preger Rubens dager. Han føler seg misbrukt og som en annenrangs borger. En psykisk syk søster og en innpåsliten niese gjør ikke hverdagen bedre. Rubens liv er rett og slett dørgende kjedelig og svært forutsigbart.

Kjedelig

Dessverre blir filmen omtrent like kjedelig som livet til hovedpersonen. I fulle en og en halv time skjer det lite eller ingenting. Det finnes ikke noe handling, og det er vel også regissør Morenos poeng. Men selv om man ser poengene blir dette bare veldig kjedelig. Hovedpersonen selv snakker bare når han blir snakket til; ja, i løpet av filmen sier han kanskje ti setninger. Fraværet av dialog og veldig langdryge scener preger filmen. Musikk er det bare i en scene; ellers er det stort sett stillheten som råder.

Styrken til filmen ligger i at den er meget godt regissert, og dessuten veldig gjennomført i alt av scener, skuespillerprestasjoner og den lille dialogen som finnes. En scene er spesielt bra; nemlig scenen der Ruben er sammen med sin familie på restaurant for å feire bursdagen sin. Scenen gir et fantastisk innblikk i hvorfor Ruben ikke har det så lett. Familien hans er nemlig ikke den letteste å ha med å gjøre.

Overraskende slutt

Gjennom filmen blir vi med Ruben på jobb og i hans privatliv, og lite aner vi om hvordan dette vil ende. En liten pekepinn får man når han tar seg en tur i sin favorittbutikk, men at Ruben til slutt gjør det han gjør, er uventet. For slutten er nemlig meget overraskende. Ute å røpe for mye kan man vel si at Ruben går til et meget drastisk skritt.

Teknisk sett er
Teknisk sett er "Livvakten" et solid stykke håndverk.

Skuespillerprestasjonen er gjennomgående gode i filmen. Julio Chavez i rollen som Ruben er spesielt imponerende: Chavez gir et troverdig bilde ved at han får fram karakterens livstrøtthet selv med få replikker. Dette argentinske dramaet vil utvilsomt sette i gang tenkeprosesser i hodet ditt, men dette er ingen mainstream-film, og blir nok bare for de spesielt interesserte.

Konklusjon

Det er vanskelig å ta Rodrigo Moreno på det filmtekniske. I "Livvakten" maler han et troverdig og detaljrikt bilde av en livstrøtt livvakt, men dessverre blir noe av engasjementet borte i den noe kjedelige fremtoningen filmen får. Når det ikke skjer noe før i filmens siste scene blir det, selv for de mest filminteresserte, kjedelig å se på. Foruten det filmtekniske, er slutten filmens sterkeste kort. Som sagt er avrundingen av filmen meget overraskende, og gir en fin avslutning på det som bare blir en nokså god film.

Livvakten   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen