Livredde for Wi-Fi

Alternativ tekst mangler
Innbyggerne i Norfolk er redd antenner

Wi-Fi-soner som dekker hele byer har dukket opp som paddehatter det siste året, og den engelske byen Norfolk er én av fylkene som har fått sentrumsområder dekket av Wi-Fi. Problemet er at innbyggerne ikke vil ha det.

Norfolk-innbyggerne, som for øvrig har et høyere aldersgjennomsnitt enn andre engelske byer, er livredde for at strålene fra Wi-Fi-senderne er skadelige for helsa deres. Medlemmene i protestgruppen som er hissigst mot Wi-Fi-sonene, er de samme som i flere år har protestert mot mobilmaster i boligområder, av frykt for strålingsskader, skriver The Inquirer.

200 antenner
Norfolk fikk sitt Wi-Fi-nett i august i år. Mer enn 200 små antenner er plasser på lyktestoper for å gi Wi-Fi-dekning. Parlamentsmedlem Ian Gibson mener det er på tide med en skikkelig redegjøring for helsefarene forbundet med Wi-Fi.

- Helsedepartementet bør se grundig på dette, sier han til Norwich Evening News.

Kurt Frary, som leder Wi-Fi-prosjektet i Norfolk, forsikrer at alle antennene er festet så høyt oppe at de alltid er minst 30 centimener fra mennesker.

Men dette er altså ikke betryggende nok for protestgruppene i Norfolk. Ved noen skoler har foreldre til og med presset skoleledelsen til å fjerne Wi-Fi-sonene i frykt for at barna skal bli skadet av strålene.

Engelskmenn er for øvrig ikke de eneste som har hatt problemer med trådløst internett. I juni skrev vi om den svenske byen Göten, hvor mange ble syke etter at byen ble introdusert for Wimax. Les mer i saken "Wimax tok kål på svenskene".

(Kilder: The Inquirer, Norwich Evening News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen