Liv Ullmann gjør comeback

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er snart 40 år siden Liv Ullmann spilte i den norske filmen "An-Magritt". Nå skal hun gjøre comeback med filmatiseringen av Jostein Gaarders roman "I et speil, i en gåte", melder britiske The Guardian. I filmen skal hun spille mot Aksel Hennie, Espen Skjønberg, Trine Wiggen, Mads Ousdal og 15 år gamle Marie Haagenrud.

Liv Ullmann skal spille sin første rolle i norsk film på nesten 40 år.
Liv Ullmann skal spille sin første rolle i norsk film på nesten 40 år.

– Dette er ikke bare den første ordentlige rollen jeg tar siden "An-Magritt", det er også den første jeg blir tilbudt, sier Liv Ullmann til dagbladet.no.

Sterk handling

"I et speil, i en gåte" handler om 13 år gamle Cecilie som er alvorlig syk. Det er ikke lenge til jul og Cecilie ligger for det meste til sengs og dagdrømmer om spanske Sebastian. Hun forelsket seg i Sebastian sist sommer da de var på ferie. En natt dukker Ariel opp på rommet hennes, en merkelig, liten fyr som sier at han er en engel.

Ullmann skal spille den syke jentas mormor. Produsent Turid Øversveen sier at hun med en gang visste at Ullmann var den rette i rollen, fordi hun har evnen til å vise nærhet.

– Da jeg spurte Liv om hun ville ta rollen, sa jeg at vi trengte en kvinne som hadde evnen til å formidle livsvisdom og vise varme og nærhet i en vanskelig situasjon. Liv viser en veldig nærhet som skuespiller. Hun vet å fange oss som ser på. Jeg er veldig stolt av at vi har fått henne med på laget, forklarer produsent Øversveen til den norske nettavisen.

Ikke en del av planen

– Jeg hadde virkelig ikke tenkt meg dette, jeg hadde helt andre planer for høsten. Men så fikk jeg manus i posten, sammen med et helt nydelig brev. Jeg hadde bare tenkt å kikke raskt gjennom det, for å kunne gi et høflig avslag. Men så klarte jeg ikke legge det fra meg. Jeg begynte å gråte, ikke sånne triste "Liv Ullmann-tårer" altså, men gledestårer. Jeg er veldig stolt av å få være med på dette, sier Ullmann.

Filmen skal regisseres av danske Jesper W. Nielsen og innspillingen i Oslo skal begynne i november. Filmen skal etter planen ha premiere i oktober neste år.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen