Litt ned for Intel, opp for AMD


Med en markedsandel på 82,7 % har Intels
Tommy Ryendahl god grunn til å smile

Mercury Research er ute med tallene for (x86-)prosessormarkedet i andre kvartal 2004, og som vanlig har Intel markedet i sin hule hånd. Til tross for at endringene i reelle tall er små, har AMDs allerede lille markedsandel gjort et relativt stort prosenthopp sammenlignet med forrige kvartal.

Reelt sett gikk AMD sin andel opp med et halvt prosentpoeng fra 15 til 15,5 prosent, men regner vi dette om til prosentmessig økning blir denne på litt mer respektable 3,3 prosent.

Intel sin markedsandel gikk ned med 0,8 prosentpoeng, og ser rimelig stabil ut på massive 82,7 prosent. Det er dermed ingen som helst tvil om hvem som er den desidert største spilleren i det verdensomspennende CPU-markedet, som i andre kvartal var preget av et skifte mot lavkostnadsprosessorer, i følge Mercury Research.

- AMD har flere lavkostnadsprodukter enn Intel, og derfor har de fått en uproporsjonal økning, sier Mercury Research-analytikeren Dean McCarron til Computer Reseller News.

På årsbasis er tallene derimot så godt som uendret, ettersom AMD hadde 15,6 prosent i 2K2003, mot Intels 82,6.

Siden markedet i det siste har fokusert mest på lavkostnads-maskiner, der AMDs Athlon XP-prosessorer i enkelte tilfeller er rundt en tusenlapp billigere enn de billigste Pentium 4-CPU-ene, er det AMD som har dratt fordel av dette miljøet. Dette gjelder spesielt i de sterkt voksende markedene i Øst-Europa, India og Kina, der fokuset på lave kostnader er intenst og AMD derfor står spesielt sterkt.

AMD sin vekst i andre kvartal forsterker inntrykket av at AMD stadig har økt markedsandelen sin, om enn med små skritt, i de foregående kvartalene. Den store testen for de to selskapene vil derimot komme til neste kvartal, som inneholder starten av det akademiske året på skoler og universiter og derfor typisk pleier å være bedre i vestlige land, mener Mercury Research.

De resterende 1,8 prosentene hører til Transmeta og VIA.

(Kilder: Computer Reseller News, X-Bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen