Test

Liten videomobil med god skjerm

Testresultater

Siemens ST60

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Siemens ST60

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Lite nytt
ST60 er tilnærmet identisk med ST55. Vi finner ikke andre forskjeller enn at kameraet i ST60 er i stand til å ta opp og vise videoklipp, og at du kan laste ned Java-applikasjoner på ST60.

Programvaren synes også mer stabil enn programvaren i ST55, der vi opplevde noen pussige funksjonsfeil.


Å ta opp video med ST60 er enkelt. Men noe kamera for ferieminner er dette ikke. Men kanskje burde det være det? Når hvert klipp varer i 5-6 sekunder slipper du i alle fall å plage slekt og venner med ørkesløse sekvenser med plaskende unger og aktiv inn- og utzooming. 

Telefonen spiller også av videoklipp med lyd.

Bra MMS-kamera
Kamerabiten er god, med VGA-oppløsning. Det betyr at du får like høy oppløsning på dine bilder som når du fotograferer med de aller dyreste kameramobilene som finnes på markedet i dag.

Videoklippene og bildene kan sendes til andre mobiltelefoner via MMS eller e-post. Å overføre via Bluetooth eller Ir går ikke. Telefonen har ikke slike porter.

Liksom-Siemens 

I likhet med Siemens ST55 er dette en telefon som ikke er utviklet av Siemens selv. Den jobben ble satt bort til et annet selskap for å få raskere tilgang til større volumer av kameramobiler til en rimelig penge.

Menyer og ikoner er imidlertid lagt så tett opp til Siemens standard som mulig. Telefonens bunnkontakt er imidlertid ikke standard Siemens, og du kan ikke bruke batterier eller tilbehør fra de ordinære Siemenstelefonene på denne.

Fin skjerm
Designet på telefonen er ikke nytt. Det var det egentlig ikke ved lanseringen av ST55 heller. Telefonen har nesten identisk form med Sony Ericsson T68, men skjermen er langt bedre.

Her er det 65.000 farger og en TFT-skjerm som takler sollys på en brukbar måte. 

Taster
Den store skjermen har stjålet plass fra tastaturområdet, og viser tydelig hvorfor etterspørselen etter foldetelefoner er økende. Du skal ikke ha store fingre før du vil oppleve dette tastaturet som trangt.

Joysticken er liten og glatt, men fungerer like vel overraskende godt til å være så trangt plassert.

Lite minne
Det kan bli litt snaut med minne i telefonen. Du kan lagre inntil 250 kontakter, telefonen har stemmestyring, vibrasjonsvarsling og mulighet for å sende lange SMS (opp til 760 tegn). Den har også en logg, som viser de 20 siste anrop (også tapte anrop).

Telefonen har støtte for flerstemte ringetoner, og en kraftig høyttaler som sørger for at du virkelig hører det når noen ringer. 

ST60 er ikke noe utpreget statussymbol, slik SEM T610 ble. Men prisen er kanskje litt stiv, og er du i markedet etter en god kameramobil er dette et bra alternativ. Ungdom og andre som liker å bytte bilder og ringetoner seg i mellom kan nok bli skuffet over de manglende utvekslingsmulighetene. Men det finnes langt dyrere modeller som heller ikke klarer dette.

WAP med bilder
Den store skjermen kommer også til sin rett når du bruker WAP (versjon 2.0). Her kan du faktisk se fargebildene som VG og enkelte andre legger ut på sine WAP-nyheter.

ST60 blir derfor et godt valg for den som skal kjøpe sin første kameramobil og ikke har planer om å bruke de tilleggsmulighetene som PC-tilknytning eller Ir-overføring kan gi.

Kompakt
Vekten er 87 gram, og målene ellers er 99x49x22 millimeter. Batteriet skal gi opp til 4 timer taletid, eller inntil 140 timer i beredskap. 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen