Liten ultraportabel fra Fujitsu Siemens

Alternativ tekst mangler
Klikk på bildet for større utgave

Denne lille maskinen har en liten 10,6-tommers skjerm i bredformat og en oppløsning på 1280x768, noe som er det samme som forgjengeren. Da vi testet forgjengeren var vi lite fornøyde med tanke på støynivået på maskinen. Denne gangen har Fujitsu Siemens fjernet viften totalt, noe som gjør at maskinen blir svært støysvak.

Av andre funksjoner som bør nevnes er den biometriske leseren som benyttes til autentisering av brukere via fingeravtrykk. For å få en enda bedre sikkerhet er det også implementert en TPM-brikke i maskinen for lagring av blant annet sertifikater. I tillegg er 802.11a/b/g trådløst innebygd i tillegg til Bluetooth. For en såpass liten maskin setter vi også pris på at det er portreplikator. S-Video-utgangen er det heller ikke så ofte vi ser på ultraportable.

Skjermen har kontrastbelegg og kraftig lysstyrke på hele 273 cd/m2.

Vekten er på lave 1,28 kg, men det er målt uten den optiske stasjonen og med 6-cellers batteriet.

Batterilevetiden skal også være imponerende. Fujitsu Siemens mener selv at den skal holde opp mot syv og en halv time med standardbatteriet, og opp til 11 og en halv time med begge batteriene. Vår test av forgjengeren viste at batterilevetiden ikke svarte til det Fujitsu Siemens oppga, og vi håper at det stemmer bedre på denne modellen.

For å oppnå best mulig batterilevetid har Fujitsu Siemens kommet med en ny hurtigknapp for å endre strømsparingsmodiene. Denne knappen skal implementeres i alle de kommende Lifebook-modellene fremover. Det er andre produsenter som har lignende løsninger for å endre på strømsparingen via en egen knapp, blant annet Asus.

For flere spesifikasjoner kan dere se på produktet i prisguiden (link nedenfor). Prisen er satt fra 19 990 kr og maskinen blir tilgjengelig på markedet i løpet av november.

(Kilde: Fujitsu Siemens)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen