TEST: Liten pris, liten lyd
Test

Liten pris, liten lyd

Testresultater

Logitech Audiostation Express

Positive ting Lavest pris, god strømløsning.
Negative ting Under middels lyd, ingen radio.0

Testresultater

Logitech Audiostation Express

Positive ting Lavest pris, god strømløsning.
Negative ting Under middels lyd, ingen radio.0
Logitech har mange års erfaring med å lage høyttalersystemer for pc-er, og det er slett ikke rart at de også kaster seg på konkurransen om å lage eksterne høyttalere for MP3-spillere.

AudioStation Express har en liggende design av hvit plast med en sort metallgrill på fronten. Midten av fronten er dominert av en stor knott som kombinerer av/på og volumkontroll.

Kun én knapp
Dette er den eneste kontrollen på selve enheten. I tillegg følger det med en fjernkontroll av den enklere typen med «bobleknapper» på. Her kan vi kontroller for iPod-en med start/pause og neste/forrige låt. Det er ingen muligheter til å gå rundt i menysystemet til iPod-en med denne fjernkontrollen. Det er også en volumkontroll til høyttaleren på fjernkontrollen.

På toppen av høyttaleren finner vi en iPod dokking som bruker de vanlige plastinnsatsene for de enkelte iPod-modellene. Byggekvaliteten er bra, og selve høyttaleren er robust og vi tar den gjerne med ut. Vi stiller oss imidlertid litt mer tvilende til iPod dokkingen. Spilleren står i kontakten uten mer støtte oppå toppen av høyttaleren, og vi er bekymret for å brekke den av dersom man kommer borti spilleren når man skritter over anlegget.

Ut over iPod dokkingen finner vi en vanlig linjeinngang (AUX) på baksiden av høyttaleren for alle andre MP3-spillere. Det er også en videoutgang, for å videresende bilder og video ut til en ekstern skjerm.

Kabelen ender i en komposittplugg, så det er standard oppløsning vi snakker om her. Til sist er det en 12 Volt inngang på enheten. Denne gjør at man kan koble høyttaleren til 12 Volt i bil, båt eller campingvogn når de tolv timene med batterilevetid som fabrikanten oppgir, er forbi.

Lydkvalitet

Lyden vi får ut av denne høyttaleren imponerer ikke. Den har ikke krefter til å spille noe særlig høyt, og om vi forsøker på det, så får vi bare en fryktelig ubehagelig forvrenging å høre på. Med enkelte musikktyper kunne vi høre forvrenging selv ved lavt volum, og det er verre.

Dette gjelder gitarbasert rock, der disktanttonene ikke var rene, selv om vi spilte relativt lavt. Rundere lydbilder som akustisk jazz kommer bedre fram, og passer disse høyttalerne bedre.

Når vi går noen få meter unna, blir lydbildet altfor spinkelt uansett sjanger. Balansen mellom maksimalt volum og ingen forvrenging er på et så lavt nivå at lydbildet ikke er komplett før du går ganske nær.

Konklusjon
Vi gir Logitech AudioStation Express terningkast fire, og det kommer først og fremst av at produktet har lavest pris i vår test. I tillegg er batteriløsningen god, og produktet har en robust utførelse.

Det negative er lydkvaliteten som plasserer seg nest sist i vårt utvalg. Denne høyttaleren er bare egnet til å underholde ved strandmadrassen, fordi den ikke har krefter til å spille høyt uten å forvrenge lyden. Det finnes også andre produkter som lager bedre lyd på nært hold, så dette er først og fremst en løsning på økonomiklassen.


Oppsummering
Produkt: Logitech AudioStation Express
Pris: 620 kroner
Design: 6.4/10
Funksjoner: 3.9/10
Lydkvalitet: 3.9/10
Pris: 9.0/10

Data:
Fysiske mål: 145 x 391 x 111 mm
Vekt: 1.1 kg
Batteriløsning: 6 x AA / 12 V inngang
Innganger: Line in, iPod dokking
Utganger: Video ut

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen